Vijesti
28. 11. 2019.

I dalje smo u premoćnom vodstvu ispred SDP-a! Most pao duboko ispod izbornog praga!

Unatoč štrajku, HDZ je zadržao uvjerljivu prednost u odnosu na SDP. Razlika u našu korist iznosi - 6.4%! Stranka dežurnog agresivca Grmoje, očekivano, spala je na 3.4%, a Kolakušić raste - donosi Crobarometar, redovito mjesečno istraživanje Nove TV.

Prema Crobarometru za studeni, HDZ je i dalje prvi izbor hrvatskih građana, s potporom od 27.1%. Iza nas je uobičajeno SDP, ovaj put s 20.7% podrške.

Kolakušić u vodećem tercetu

Nakon sunovrata Živog zida, lista Mislava Kolakušića nastavlja (odmjereno) rasti - sada je na 6.9%. Tri navedene stranke jedine prelaze izborni prag.

Na 4. mjestu Bandićeva stranka

Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti 4. je izbor i u ovom bi trenutku dobila 4.2%. Odmah iza nje je Živi zid - koji nikako da se oporavi od raskola s „doktorom“ Ivanom Pernarom. Može računati na rejting od 3.9%.

Most - gubitnik mjeseca

Most je gubitnik mjeseca, prvi put poslije 2015. pao je ispod praga od 5%. I to duboko ispod - na 3.4%.

Gnjev i prostaštvo nisu (više) u modi

Od nekoć uglednog člana „velike četvorke“ koja je donedavno prelazila prag (HDZ, SDP, Živi zid & Most), čudnovata družina Grmoje, Bulja i Petrova spala je na momčad koja protivnicima služi za - napucavanje.

Što više onako gnjevno i vulgarno nastupaju, to im je niži rejting. Očekivano i već najavljivano na ovim stranicama.

2 članice „Korupcijske antikoalicije“

Slijede HSU (2.9%) & HSS (2.3) - obje članice Bernardićeve „Korupcijske antikoalicije“, Pernarova stranka (2.3), a Pametno je na 2.0%.

Daliju Orešković na stabilnih 1.0%

Ispod „magične granice“ od dva postotna boda nalaze se IDS (1.9%), Neovisni za Hrvatsku - Bruna ESih bez Zlatka Hasanbegovića (1.6), HNS i Zelena lista (po 1.3), Promijenimo Hrvatsku (1.2), Start (1.0). Dakle, još uvijek se jedan posto građana uzda u „novu nadu ljevice“ Daliju Orešković.

Glasna bez glasova

Ostale stranke ispod su 1% - među njima i Glas Anke Mrak Taritaš, Gospođe Hodajući Sukob Interesa. Sve skupa imaju 8.1%. Neodlučnih je birača - 7.9%.

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 989 punoljetnih građana iz cijele RH metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

A A A