Vijesti
14. 12. 2019.

Svi za predsjednicu! Konkretna postignuća naše Vlade još su dojmljivija kada se usporede s „rezultatima“ u SDP-ovu mandatu!

(PHOTO) Više od 200 članova i simpatizera naše stranke sudjelovalo je u Vinkovcima na zajedničkoj sjednici (nacionalnog) Odbora HDZ-a za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Stručnog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. „Jasno se vidi da imamo najbolju predsjedničku kandidatkinju i uspješnu Vladu!“.

U uvodnom dijelu sjednice, potpredsjednik HDZ-a i glavni koordinator odbora Tomislav Čuljak istaknuo je da na ovakvim sastancima želimo zahvaliti članovima pojedinih odbora na stručnom doprinosu pri definiranju HDZ-ovih politika, ali ih i u cijelosti upoznati s uspjesima naše Vlade u dotičnom resoru:

- Iz izlaganja na svim dosad održanim sjednicama odbora vidljivo je da Vlada predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem po svim resorima ostvaruje odlične rezultate, koji su posebno dojmljivi kada se pretoče u brojke i kada se usporede s rezultatima SDP-ove, Milanovićeve Vlade. Jasno se vidi da danas imamo - uspješnu Vladu!

Kada je HDZ složan, nitko nas ne može pobijediti!

Članice i članovi svih HDZ-ovih odbora čvrsto podupiru našu Kolindu Grabar-Kitarović u utrci za još jedan predsjednički mandat. Siguran sam u pobjedu predsjednice Kolinde i pobjedu HDZ-a! - dodao je Čuljak:

- Kolinda Grabar-Kitarović Hrvatsku voli i Hrvatskom se ponosi, a to prepoznaju ljudi i u Domovini i u cijelom svijetu. Naša predsjednica obišla je cijelu državu i iskazala brigu za svakog čovjeka. Ona je jedna od nas. Ona je dio naše velike HDZ-ove obitelji i prva HDZ-ova predsjednica nakon dr. Franje Tuđmana. Kada je HDZ jedinstven i složan, onda nas nitko ne može pobijediti!

Zato pozivam sve Vinkovčanke i Vinkovčane, sve građane Vukovarsko-srijemske županije, sve članove stručnih odbora i HDZ-a u cijeloj zemlji da zajedno još jednom pokažemo da je HDZ najjača, pobjednička stranka. Iziđimo svi na izbore i dajmo glas za našu Kolindu! Njezina pobjeda je pobjeda svih nas, pobjeda HDZ-a! - zaključio je svoj motivacijski govor potpredsjednik HDZ-a.

Bogati katalog demografskih mjera

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (i članica Središnjeg odbora HDZ-a) Vesna Bedeković predstavila je niz mjera i ulaganja koja se realiziraju u njezinom resoru:

- U mandatu naše Vlade povećan je iznos naknade za drugih 6 mjeseci roditeljskog dopusta za 50% - s 2.660,80 na 3.991,20 kuna, a od 1. travnja 2020. Porast će na - 5.600 kuna! Naknada za nezaposlene roditelje do navršene prve godine života djeteta povećana je pak za 40% - s 1.663 na 2.328,20 kuna! Ministarstvo subvencionira rad skloništa za žrtve nasilja s 6.5 milijuna kuna godišnje. Osobna invalidnina u punom iznosu povećana je na 1.500 kuna, a doplatak za pomoć i njegu s 500 na 600.

Status njegovatelja proširen je i na bračnog ili izvanbračnog druga - dodala je ministrica, ističući da je to samo dio mjera koje provodi naša Vlada u području demografije, mladih i socijalne skrbi.

Hrvatska obitelj, žene, djeca, mladi

Predsjednik Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a) Stjepan Adanić naglasio je da Vlada Andreja Plenkovića posebno vodi računa o demografskim mjerama:

- U fokusu njenoga rada su i hrvatska obitelj, žene, djeca i mladi, što se vidi i po stalnom rastu financijskih sredstava i mjerama resornog Ministarstva. Pozivam vas je da svi iziđemo na izbore i svoj glas damo predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koja na najbolji mogući način promovira i predstavlja Republiku Hrvatsku u svijetu!

U 3 godine stambeno zbrinuto 3.426 obitelji

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar istaknuo je da je u protekle tri godine stambeno zbrinuto 3.426 obitelji, odnosno više od 12.000 osoba, od čega je 965 zbrinuto kroz obnovu ili izgradnju stambenih jedinica u državnom vlasništvu, 1.561 obnovom ili izgradnjom obiteljskih kuća u vlasništvu obitelji korisnika, a 900 drugim oblicima stambenog zbrinjavanja:

- Darovano je ukupno 2.782 nekretnina te 430 građevinskih zemljišta. Samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji u tri godine stambeno je zbrinuto 850 obitelji.

Novoizgrađeni vrtić u Jarmini & Andrijaševcima

Prije sjednice, Tomislav Čuljak i Stjepan Adanić posjetili su novoizgrađeni vrtić u Jarmini, a potom i  u Andrijaševcima, gdje im se pridružila ministrica Bedeković - koja je naglasila da je ulaganje u djecu ulaganje u budućnost Hrvatske.

Na sjednici su sudjelovali i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a VSŽ-a i saborski zastupnik Dražen Milinković, saborska zastupnica Ljubica Lukačić, predsjednik Stručnog odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Darko Dimić...

A A A