Vijesti
16. 12. 2019.

Slavonija zna - Baranja zna! „Hrvatska je moja Domovina, a moja Domovina pobjeđuje!“

Veličanstveni predizborni skup sadašnje i buduće predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u Osijeku! „Treba nam dobro vodstvo, a ne ono koje tvrdi da ne može ništa napraviti, da može biti samo fikus ili simbol nerada. Trebaju nam rad i dostojanstvo“.

Rad i dostojanstvo

Hrvatska nije neka „mala zemlja“, Hrvatska je moja Domovina, a moja Domovina pobjeđuje! - poručila je Kolinda Grabar-Kitarović, prekidana gromoglasnim pljeskom okupljenog mnoštva.

- Hrvatska je zemlja talentiranih ljudi, moramo zajedno pomoći našim talentima da povuku Hrvatsku tamo kamo joj je mjesto, među najprosperitetnijim i najboljim mjestima za život u svijetu. Imamo sve, i resurse i ljude. Treba nam samo dobro vodstvo, a ne ono koje tvrdi da ne može ništa napraviti, da može biti samo fikus ili simbol nerada. Treba nam rad i dostojanstvo.

Istaknula je važnost hrvatske poljoprivrede, pohvalila brojne OPG-ove čije obitelji žive od rada na zemlji i obećala u novom mandatu još snažnije zagovarati njihov rast i razvoj.

Globalni brend

Ovacijama je publika nagradila i govor osječko-baranjskog župana i voditelja Izbornog stožera HDZ-a Ivana Anušića.

- Kolinda Grabar-Kitarović globalni je brend. Ona mora pobijediti, a od svih vas tražim angažman. Ne molim vas, nego tražim. Ova utakmica se ne smije izgubiti, a ovaj skup potvrđuje da ćemo pobijediti - iako trpimo udarce, iako su svi kandidati fokusirani samo na to da naštete našoj predsjednici. Nikog se danas ne napada kao nju, ali to hrvatski narod vidi. Vidi tko nudi zajedništvo, a tko podjele.

Ovo nije „sport“ za Škoru

Punu dvoranu na noge je podigao i predsjednik osječkog (gradskog) HDZ-a Ivan Radić poručivši da u Osijeku svi znaju tko je Miroslav Škoro, bivši HDZ-ovac, koji je izgubio izbore za gradonačelnika te će izbore izgubiti i u nedjelju.

- Ovo nije „sport“ za Škoru, iz njega progovaraju frustracija, mržnja i nekakav čudan svijet čiji je projekt.

A A A