Vijesti
18. 12. 2019.

30. rođendan zadarskog HDZ-a: U nedjelju ćemo svima još jednom pokazati da je HDZ pobjednička stranka!

U prepunoj Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku sinoć je održan veličanstveni skup u povodu 30. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Zadra. Brojni članovi i simpatizeri naše stranke gromoglasnim su pljeskom pozdravili Andreja Plenkovića, prvog predsjednika HDZ-a koji je sudjelovao na proslavi utemeljenja zadarskog HDZ-a. „Veličanstveno je vidjeti tako veliki skup u pobjedničkoj županiji, u pobjedničkom gradu!“

Dvije ruke istog tijela

U svom je govoru predsjednik Plenković pozvao članstvo na mobilizaciju radi naše Kolinde Grabar-Kitarović. Pritom je istaknuo da su i Vlada i predsjednica RH dvije ruke istog tijela - HDZ-a, koji će ponovno pobijediti.

- Bit nadolazećih predsjedničkih izbora jest u tome hoće li Hrvatska nastaviti putom rasta i napretka, putom i doprinosom koji je predsjednica dala svojim inicijativama o decentralizaciji, demografskoj revitalizaciji, regionalnom razvoju, međunarodnom pozicioniranju i brendingu Hrvatske. Alternativa ne mogu biti oni koji su nas zadužili za 70 milijardi kuna!

Izvorni, pobjednički HDZ

Poručio je da je zadarski HDZ jedan od najčvršćih temelja i oslonaca naše stranke u cijeloj Hrvatskoj već 30 godina.

- Pljesak i energija koju ste i večeras pokazali u potpori Kolindi Grabar-Kitarović - koja će ostati predsjednica i sljedećih pet godina! - govori o snazi i zajedništvu HDZ-a! Program naše kandidatkinje hrvatskim građanima jamči sigurnu budućnost. Za razliku od onih koji odjednom, nakon što su bili uz HDZ praktično 30 godina, tvrde da ovaj HDZ „nije pravi“, nego će nam ga kao oni rastumačiti. Jako je važno da im svi zajedno u nedjelju pokažemo da je ovo pravi HDZ - izvorni, državotvorni i pobjednički!

Zadar - uzor mnogima

Istaknuo je i da je Zadar povijesni grad, grad kulture i baštine, a istodobno odlično prometno povezan.

- Brza cesta, najmodernija luka Gaženica, zračna luka koja je izbrojila 800.000 putnika… HDZ je u Zadru pokretačka snaga, uzor mnogima u Hrvatskoj! Naša je Vlada preuzela odgovornost za upravljanje državom s maksimalnim htijenjem i znanjem, srcem i trudom. Rezultati su financijska konsolidacija, rast zaposlenosti, a pad nezaposlenosti, veće plaće. Četiri godine obaramo rekorde u turizmu!

I još nešto. Sljedeće godine 30. svibnja proslavit ćemo pravi Dan državnosti! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade.

Maksimum maksimuma

Okupljenima se obratio i prvi čovjek zadarskog (županijskog) HDZ-a Božidar Kalmeta.

- Nikada nismo iznevjerili svoje birače, svoje sugrađane. Bio sam osam godina ministar i 15 godina gradonačelnik, pa sam kvalificiran zaključiti da je ova Vlada napravila maksimum maksimuma. Vratili smo HV u Vukovar, Sinj, Ploče, Varaždin i Pulu, a hrvatskim braniteljima dostojanstvo! Oko 6.500 policajaca čuva granicu s BiH od ilegalnih migracija. U našoj Vladi, prvi put u povijesti, dvojica su ratnih zapovjednika gardijskih brigada - generali Damir Krstičević i Tomo Medved!

Nikad u Europi nismo bili bolje pozicionirani i imali veći utjecaj! Ostvarujemo suficit, a porezno smo rasteretili i građane i poduzetnike. Tako se brine o nacionalnoj sigurnosti! - dodao je Kalmeta.

Glas za Škoru - glas za Milanovića!

Naglasio je da je Kolinda Grabar-Kitarović najbolji izbor jer se s njom na Pantovčaku, poslije 14 godina odmicanja od politike dr. Franje Tuđmana, Hrvatila vratila svojim temeljima. Poručio je i da našu predsjednicu uvažavaju i Trump i Putin, cijeli svijet.

- Svaki glas koji ne ide našoj predsjedničkoj kandidatkinji ide ravno Zoranu Milanoviću!

Govore su održali i predsjednik zadarskog (gradskog) HDZ-a Joso Nekić, predsjednik zadarske Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Stanko Batur, predsjednica županijske Mladeži HDZ-a Nikolina Baradić, naš gradonačelnik Branko Dukić te župan Božidar Longin.

30 GODINA NEPOBJEDIVOSTI

U listopadu 1989. dvadesetak je odvažnih utemeljitelja u restoranu Oskar u Zadru formiralo Inicijativni odbor HDZ-a. Stranka se u Zadru osnovala 23. prosinca iste godine na skupu u ondašnjem Kinu „Pobjeda“, a od prvih stranačkih izbora 1990. neprestano obnaša vlast i u gradu i u županiji.

A A A