Vijesti
19. 12. 2019.

Odbor HDZ-a za pravosuđe: Puna potpora nastavku reforme & našoj predsjedničkoj kandidatkinji!

Stranački odbori imali su važnu ulogu u svakoj kampanji i pridonijeli su svim našim pobjedama. HDZ je nepobjediv kad je složan. Pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović neće biti samo njezina pobjeda, to će biti pobjeda svakog od nas, pobjeda HDZ-a! - poručio je iz Varaždina potpredsjednik naše stranke i glavni koordinator Odbora HDZ-a Tomislav Čuljak.

U varaždinskom Hotelu Park održana je zajednička sjednica nacionalnog Odbora HDZ-a za pravosuđe i Stručnog odbora za pravosuđe Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije.

Stručni i ugledni ljudi

Potpredsjednik HDZ-a i glavni koordinator Odbora HDZ-a Tomislav Čuljak naglasio je da je upravo kroz rad tih stručnih tijela HDZ još jednom pokazao da je najorganiziranija i najsnažnija stranka u Hrvatskoj.

- Formiran je 21 nacionalni odbor te po 21 stručni odbor u svakoj županiji. U tijeku je formiranje odbora na gradskim i općinskim razinama. Uzmimo za primjer da se u svakoj od 428 općina, unutar svake naše stranačke organizacije, formira barem tri odbora s po desetak članova. Zamislite koliki je to potencijal stručnih i uglednih ljudi koji aktivno doprinose politikama HDZ-a!

Snažna potpora našoj predsjednici

Dodao je da su se upravo kroz rad odbora afirmirali brojni ministri poput Ivana Malenice, Maria Banožića, Josipa Aladrovića, Marka Pavića, Tomislava Ćorića...

- Stranački odbori imali su važnu ulogu u svakoj dosadašnjoj kampanji i dali svoj doprinos svim pobjedama HDZ-a. Tako će biti i ovog puta - pobijedit će Kolinda Grabar-Kitarović! HDZ je nepobjediv kad je složan. To neće biti samo pobjeda naše kandidatkinje, to će biti pobjeda svakog od nas, to će biti pobjeda HDZ-a!

Pravosuđe bliže građanima

Ministar pravosuđa i član Središnjeg odbora HDZ-a Dražen Bošnjaković istaknuo je da je naša Vlada u tri godine mijenjala Hrvatsku nabolje.

- Puno se radi na reformi pravosuđa i poboljšanju cijelog sustava, a provedene mjere već polučuju pozitivne rezultate. U organizacijskom smislu spojili smo općinske i prekršajne sudove sa sjedištem u istom gradu, a dali smo veću važnost stalnim službama izvan sjedišta sudova kako bismo što je više moguće približili pravosuđe građanima.

Borba protiv nasilja, digitalizacija & manje neriješenih postupaka

Naglasio je da se radilo na jačanju neovisnosti pravosuđa. Izdvojio je i paket zakona za učinkovitiju borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji, koji je nedavno usvojen u Hrvatskom saboru.

Najavio je da u preostalom dijelu mandata slijedi nastavak digitalizacije pravosuđa u cilju ubrzavanja postupaka, a od postignuća je naveo i mogućnost osnivanja trgovačkih društava na daljinu - za što su već stvoreni uvjeti.

- Digitalizacija je već ostvarena na trgovačkim sudovima pri komunikaciji između stranaka i sudionika postupka, a ista će se praksa prenijeti i na općinske sudove koji najviše komuniciraju s građanima.

Zaključio je da je važno konstatirati i da se broj neriješenih postupaka kontinuirano smanjuje, a tendencija je da se ista praksa nastavi i dalje.

Pomoć blokiranim sugrađanima

Predsjednik HDZ-ova (nacionalnog) Odbora za pravosuđe Krunoslav Katičić rekao je da su u zadnje tri godine zabilježeni veliki pomaci zahvaljujući kontinuiranom radu i trudu.

- Sustavno smo pristupili preuređenju cjelokupnog pravosuđa, uključujući i segment uprave, a tu je i digitalizacija usluga u sudstvu, koja će u znatnoj mjeri ubrzati sve procese. Mnoge smo zakone već izmijenili ili ćemo ih izmijeniti u korist svih građana Republike Hrvatske, počevši od blokiranih. Ne libimo se suočiti sa svim problemima koji tište hrvatske ljude, dobro pravosuđe preduvjet je i novih investicija. 

Predvođena HDZ-om, Hrvatska ide naprijed!

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je pak da je uređeno pravosuđe preduvjet boljeg funkcioniranja države.

- 90-ih smo stvorili, predvođeni HDZ-om i dr. Franjom Tuđmanom, samostalnu, neovisnu i suverenu državu, a potom smo je uveli u NATO i EU. U ovih 30-ak godina postigli smo uistinu puno, a na nama je da iz dana u dan radimo na poboljšanju i izgradnji gospodarski jake i socijalno osjetljive zemlje, zemlje visokih demokratskih standarda u kojoj će se svaki građanin osjećati ugodno.

Brojni stručni sudionici

Okupljene su pozdravili i Marija Jelkovac, predsjednica Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog sabora i Gradske organizacije HDZ-a Karlovca, te predsjednik Stručnog odbora za pravosuđe HDZ-a Varaždinske županije Kruno Šenbaum.

Na sjednici su, među ostalima, sudjelovali i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a i predsjednik Odbora HDZ-a za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Stjepan Adanić, zamjenica glavnog koordinatora odbora HDZ-a i državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, pomoćnica ministra pravosuđa Sanda Kulić Makar, predsjednik Uprave HAMAGBICRO-a Vjeran Vrbanec i koordinator stručnih odbora Varaždinske županije Željko Racanović.

Do pobjede!

Sa zajedničke sjednice nacionalnog Odbora za pravosuđe HDZ-a i Stručnog odbora za pravosuđe HDZ-a Varaždinske županije poslane su poruke apsolutne podrške predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na putu prema osvajanju još jednog mandata na Pantovčaku.

A A A