Vijesti
5. 2. 2020.

Ništa više ne može zaustaviti ili prolongirati izgradnju Pelješkog mosta!

Svi natječaji su završeni, žalbe odbačene, pristupne ceste ugovorene, pripremni su radovi krenuli, izvođači su uvedeni u posao i projekt ide svojim zadanim tokom - poručio je ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković gostujući u HRT-ovoj emisiji „A sada Vlada“.

Intervju je vodila urednica emisije Eliana Čandrlić Glibota, a u nastavku donosimo Butkovićeve ključne poruke:

O IZGRADNJI PELJEŠKOG MOSTA

Ne postoji ništa u ovom trenutku što bi ukazivalo da će se radovi na Pelješkom mostu prolongirati ili zaustaviti. Svi natječaji su završeni, žalbe odbačene, pristupne ceste ugovorene, pripremni radovi krenuli, izvođači su uvedeni u posao… Projekt ide svojim tokom. Ali, za ubuduće svakako trebamo vidjeti na koji će način funkcionirati žalbeni postupak. Smatram da trebamo maksimalno podignuti cijene žalbi kako bi se onemogućila zloupotreba sustava i namjerno usporavanje realizacije velikih infrastrukturnih projekata od državne važnosti.

Pelješki most, kao i brojna druga postignuća, motiviraju nas da nastavimo raditi za boljitak Dubrovnika, županije i cijele Hrvatske!

O ULAGANJIMA U ŽELJEZNICE

Vrijednost aktivnih projekata u prometnoj infrastrukturi trenutačno iznosi 20 milijardi kuna. Taj veliki investicijski ciklus ponajviše je financiran sredstvima iz europskih fondova. Većina tog novca koncentrirana je prema željeznici u koju se do 2030. planira uložiti 3,5 milijardi €, a jedan od naglasaka bit će i nizinska pruga prema Rijeci. To je nužno, željeznice vape za investicijama.

O CROATIA AIRLINESU

Što se tiče Croatia Airlinesa, došle su dvije neobvezujuće ponude. Prema odluci Vlade, moramo ove godine dobiti strateškog partnera. Vjerujem u uspjeh tog procesa. Stabilizirali smo tvrtku, Croatia Airlines nam je bitna i kao brend, a ključna je i u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a. Činimo sve da joj uz pomoć strateškog partnera omogućimo daljnje uspješno poslovanje.

O OČEVU POSLOVANJU

Koliko znam, moj otac je s urednom dokumentacijom i u zakonitoj proceduri od Ministarstva turizma dobio sredstva za koja se prijavio. Njegovo poslovanje ne pratim niti sam se na bilo koji način zauzeo da on dobije ta sredstva. Vezano uz dugovanje koje se spominje, on je većinu platio, s kamatama i troškovima, i ne znam gdje bih ja to njemu mogao pogodovati ako je to isto komunalno poduzeće pokrenulo ovrhe i naplatu svog duga.

A A A