Vijesti
8. 2. 2020.

Na svima je odgovornost da iz unutarstranačkih izbora iziđemo još jači. I da potom pobijedimo na parlamentarnim izborima!

(PHOTO) I poslije tri desetljeća naše su temeljne zadaće ostale iste: jačanje države, njenog ugleda i utjecaja u svijetu, briga za hrvatskog čovjeka, za svaki grad, općinu i županiju, za ravnomjerni razvoj svakog dijela RH. Svim srcem, znanjem i žarom moramo nastaviti unaprjeđivati kvalitetu života naših građana! - poručio je Andrej Plenković u Šibeniku na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Krešimirovu Gradu i Šibensko-kninskoj županiji.

Naša Vlada šalje Šibensko-kninskoj županiji i svim hrvatskim krajevima poruke iskrenog partnerstva, zajedničke realizacije razvojno-socijalnih projekata novcem iz EU fondova  & prepuštanja više sredstava i ovlasti jedinicama područne i lokalne samouprave ZA ravnomjerni razvoj Lijepe Naše. Uvijek možete računati na nas! - istaknuo je predsjednik HDZ-a i Vlade RH u govoru u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

EU novac - razvojna poluga

Osigurat ćemo političku stabilnost, osigurat ćemo pravnu sigurnost, gospodarski razvoj i društvenu solidarnost - dodao je.

Apsorpcija europskih sredstava - naglasio je - poluga je koju je naša Vlada osigurala za brži razvoj:

- Dosad smo ugovorili 86 posto od sredstava koja su nam na raspolaganju za razdoblje 2014-2020, a zatekli smo samo - 9 posto! Hrvatski će građani idućih godina još konkretnije osjetiti koliku korist imamo od EU članstva.

Demografiju smo digli na europsku razinu!

Kao predsjedateljica Vijećem EU-a, u fokus smo stavili pitanje demografije - nastavio je:

- Svaki naš građanin može ići raditi u bilo koju državu EU-a, i to je uz slabiju demografsku sliku ključno pitanje zašto godišnje gubimo grad od 15.000 stanovnika. Zato ćemo kombinacijom nacionalnih mjera i onih europskih, koje će osmisliti naša potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, stvoriti okvir kojim ćemo promijeniti te trendove. To nije jednostavno, o tome sam razgovarao i s papom Franjom. Demografiju moramo nametati kao temu jer je ona za nas prioritetna.

HDZ predvodnik i pred modernim izazovima

Okupljenima je rekao da su izazovi u 2020. drugačiji nego nekad:

- U svijetu se odvija 4. industrijska revolucija, vrijeme je digitalizacije, komunikacija, konkurentnosti, ulaganja u obrazovanje, anticipacija klimatskih promjena - koje mogu promijeniti i hrvatski turizam. Morat ćemo u našim politikama uvesti ili osnažiti te teme jer su bitne za budućnost i hrvatskog naroda. HDZ u tome mora biti predvodnik!

Svi smo dio iste političke obitelji

Govoreći pak o unutarstranačkim izborima, napomenuo je da je u HDZ-u puno članova koji dijele iste vrijednosti i istu političku platformu, "ali se ne moramo svi slagati u svakoj pojedinosti":

- Na izborima svatko tko ima želju unaprijediti rad HDZ-a može iskazati kako vidi stranku i razvoj Hrvatske. Volio bih da ostanemo na razini korektne političke komunikacije. U konačnici, svi smo dio iste političke obitelji u kojoj ćemo ostati i nakon unutarstranačkih izbora. A na svima nama je odgovornost da iz njih iziđemo još jači i spremni za parlamentarne izbore!

Na parlamentarnim izborima po novi mandat!

Bili smo i ostajemo na putu dr. Franje Tuđmana. Odvažno i svjesni postignuća naše stranke i naše Vlade, takav HDZ ide dalje, u nove pobjede, po novi mandat! Tome će, uopće ne sumnjam, znatni doprinos dati Šibensko-kninska županija, naša snažna i pobjednička županija! - zaključio je predsjednik Andrej Plenković.

JANDROKOVIĆ, BURIĆ, PAUK & DUJIĆ

Osim predsjednika Plenkovića, na obilježavanju 30. rođendana naše stranke u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji okupljenima su se obratili i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, šibenski gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Željko Burić, župan Goran Pauk i predsjednik Županijske organzacije HDZ-a Nediljko Dujić.

Donosimo njihove najvažnije naglaske iz njihovih govora:

JANDROKOVIĆ: Glavna zadaća - ne dopustiti povratak SDP-u i ljevici!

Napadaju nas sa svih strana, svi bi htjeli doći na naše mjesto, ali je HDZ kralježnica koja osigurava nikad jaču poziciju Hrvatske. S tim se napadima moramo nositi. Ljevica je zadnjih godina bila slaba, ali se sada budi, ohrabrena Milanovićevom. Pokušava udariti na HDZ, ali neće uspjeti. HDZ će kao i toliko puta dosad naći snage i zajedništva u sebi i još jednom pobijediti SDP i društvo - na idućim parlamentarnim izborima!

Nikad demokratskije i nikad transparentnije!

Nadolazeći unutarstranački izbori u HDZ-u bit će najdemokratičniji i najtransparentniji ikad u Hrvatskoj. Građanima ćemo pokazati da smo ozbiljni i odgovorni. I najvažnije, ti izbori trebaju biti dobra priprema za one parlamentarne. Stoga birajmo one kandidate kojima ego nije ispred stranke i Hrvatske!

BURIĆ: Od ove Vlade Šibenik je dobio sve što je htio!

Hrvatska je danas ondje gdje ju je otpočetka i želio dr. Franjo Tuđman - u NATO-u i EU-u, a i HDZ je na mjestu na kojem ga je pozicionirao naš prvi predsjednik - u desnom centru. U mandatu ove, naše, HDZ-ove Vlade, Šibenik je uistinu ostvario sve što je planirao i htio.

PAUK: Pobjeđujemo jer ono što obećamo - to i napravimo!

HDZ je 30 godina u službi naroda ove županije, ni na jednim izborima nismo izgubili. A to nam uspijeva jer ono što obećamo - to i napravimo. Tako će biti i ubuduće! Krenuli smo pod vodstvom dr. Tuđmana u stvaranje i obranu Hrvatske, a sada predsjedamo Europom. Na tom putu uvijek je predvodnik bio HDZ - koji je bio i ostao stožerna stranka hrvatskog naroda!

DUJIĆ: Nema Vlade koja je toliko učinila za cijelu Dalmaciju! 

HDZ je politička snaga koja može odgovoriti na sva pitanja i potrebe građana, prepoznati trenutak i odabrati prave ljude. U tome i jest formula našeg uspjeha, o čemu svjedoči činjenica da smo na vlasti u 4 od 5 gradova i u 8 od 15 općina županije, ali i postignuća Vlade u ovom mandatu. Nema Vlade koja je dosad toliko učinila za Šibensko-kninsku županiju i cijelu Dalmaciju! 

VIJENAC ZA POGINULE BRANITELJE

Uoči proslave 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Krešimirovu Gradu i ŠKŽ-u, izaslanstvo naše stranke, predvođeno predsjednikom Plenkovićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Baldekinu.

A A A