Vijesti
13. 2. 2020.

Naši eurozastupnici uglas odbacili lažne ljevičarske optužbe o „nehumanosti“ prema migrantima. SDP-ovci „mudro“ šutjeli!

Ilegalne migracije pitanje su od nacionalne važnosti. Zato je neprihvatljivo da su se SDP-ovci skrivali dok su članovi njihovog Kluba (Progresivni savez socijalista i demokrata - S&D) neutemeljeno blatili Hrvatsku. Nadamo se da će se ubuduće i oni suprotstaviti pokušajima političkih pritisaka kako bi RH prestala učinkovito štititi svoju i EU granicu od nezakonitih prelazaka - poručili su HDZ-ovi članovi EP-a.

U Europskom parlamentu u Strasbourgu sinoć se vodila oštra rasprava o humanitarnoj situaciji na granici između RH i BiH, koja je ujedno i vanjska granica EU-a. Zeleni i socijaldemokrati napadali su RH zbog tobože „nepropisnog postupanja“ hrvatske policije prema migrantima, a uzvraćalo im je četvero zastupnika HDZ-a. Od SDP-ovaca, međutim, ni glasa. 

KARLO RESSLER: Zar se SDP-ovci protive zaštiti granice od ilegalnih upada?!?

U ime svih naših europarlamentaraca izjavu o „mudroj“ šutnji SDP-ovaca pred lažima na račun Hrvatske dao je Karlo Ressler:

Socijalisti blate RH, a SDP-ovaca - nigdje!

Hrvatska se, uz Grčku, danas suočava s najvećim nezakonitim migracijskim pritiskom na svojim granicama. To nije pitanje jedne političke stranke, nego je to pitanje od nacionalne važnosti, koje ima učinak i na sigurnost hrvatskih građana i na naš ulazak u Schengen. Zato je nejasno i potpuno neprihvatljivo da eurozastupnici SDP-a nisu željeli izreći svoje mišljenje dok su članovi njihovog Kluba (Progresivni savez socijalista i demokrata - S&D) neutemeljeno blatili Hrvatsku i nastojali narušiti hrvatski imidž pred europskom javnošću.

Poziv da se zajedno suprotstavimo pritiscima

Često se poziva na suradnju hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu na pitanjima od nacionalne važnosti. Sigurnost hrvatskih građana i jučerašnja rasprava sigurno su jedno od takvih pitanja - tako da su naši hrvatski kolege morali sudjelovati. Očekujem da se ubuduće uključe u rasprave i unutar svojih Klubova i na sjednicama te da se suprotstave pokušajima političkih pritisaka koji nastoje promijeniti politiku učinkovite zaštite hrvatske i europske granice od nezakonitih prelazaka.

HDZ-ovi EUROZASTUPNICI: Ljevičari, podmećete Hrvatskoj!

Sa sinoćnje rasprave donosimo sažetke replika HDZ-ovih europarlamentaraca na ljevičarske objede.

Dr. sc. Tomislav Sokol: Tisuću puta ponovljena laž neće postati istinom!

Lani je na hrvatskim granicama uhićeno 995 krijumčara ljudi. Možda i ta praksa nekima ovdje smeta? Čuo sam od vas mnogo laži, no to što ih ponavljate tisuću puta neće ih učiniti istinom. Naravno da ilegalni migranti, koji krše zakone, svjesno govore neistine i podmeću Hrvatskoj! Veliki broj njih uopće ne dolazi iz područja zahvaćenih ratom. Jedini prema kojima je hrvatska policija „nemilosrdna“ su krijumčari i svi oni koji se žele obogatiti na tuđoj nesreći!

Sunčana Glavak: "Europa koja štiti" - jedan od prioriteta EU2020HR

Za razliku od nekih zemalja, mi nemam žicu i barikade. Hrvatska na granicama postupa u skladu s nacionalnim i europskim zakonima te međunarodnim standardima. Uostalom, "Europa koja štiti" jedan je od prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a. Jer, ilegalne migracije nisu problem samo jedne države, nego cijele Unije. Naši politički stavovi ne moraju biti isti, ali se u raspravama moramo voditi istinom!

Željana Zovko: Zloupotrebljavate ljudske tragedije!

To što tvrdite otvorena je laž, kojom štetite pravim tražiteljima azila. Zloupotrebljavate ljudske tragedije kako biste prokazali Hrvatsku! Od vaših podmetanja jedini bi korist mogli imati krijumčari ljudima. Odgovorite mi, molim vas, na jednostavno pitanje: Zašto ljudi koji, po vama, traže međunarodnu zaštitu pokušavaju iz BiH bez dokumenata i mimo službenih graničnih prijelaza ući u Hrvatsku - državu od koje i trebaju zatražiti tu istu zaštitu?! Odgovor nemate.

A A A