Vijesti
18. 2. 2020.

U Petrokemiji smo očuvali proizvodnju i radna mjesta, a ulažemo pola milijarde kuna u kutinsku vodno-komunalnu infrastrukturu!

U prepunoj kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta svečano je obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Gradu Kutini. „Nijedna Vlada dosad nije imala toliko sluha za lokalne zajednice i ravnomjerni regionalni razvoj RH! Restrukturiranje Petrokemije jedan je od najvećih uspjeha kriznog upravljanja u suvremenoj Hrvatskoj!“ - istaknuo je Andrej Plenković obraćajući se brojnim članicama i članovima naše stranke.

Donosimo ključne poruke predsjednika HDZ-a i Vlade RH:

PLENKOVIĆ: Idemo smjerom koji je zacrtao dr. Tuđman - i na to smo ponosni!

HDZ je ostvario sve strateške ciljeve i nacionalne interese, vodeći se smjerom koji je svojom državotvornom vizijom odredio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. I na to možemo i moramo biti ponosni! I mi danas rješavamo, jedan po jedan, sve nagomilane probleme, mnoge naslijeđene još iz hrvatske tranzicije.

Evo, u ovom gradu, imalo smo dovoljno znanja i umijeća da osiguramo restrukturiranje Petrokemije & očuvamo proizvodnju i radna mjesta - što je jedan od najvećih uspjeha kriznog upravljanja u suvremenoj Hrvatskoj! Time smo pružili perspektivu cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji, koja se u partnerstvu s Vladom te uz više ovlasti i sredstava nastavlja gospodarski razvijati.

Pružanje ruke Kutini

I na razne druge načine pružamo ruku Kutini. Naša, HDZ-ova Vlada ulaže u ovdašnju Aglomeraciju pola milijarde kuna. Pola milijarde! Nema Vlade koja je imala toliko sluha za lokalne zajednice i ravnomjerni regionalni razvoj Lijepe Naše! Učinkovitim korištenjem EU sredstava i vođenjem odgovorne politike u interesu svih građana mijenjamo Hrvatsku nabolje!

Novska - simbol prilagodbe

U Sisku, koji je bio simbol industrije, vodimo borbu kako bismo očuvali radna mjesta, posebno u Rafineriji. Istodobno, Novska je postala simbol prilagodbe, jer je novom industrijskom revolucijom razvila projekt izrade video igara, što sve više privlači mlade. Za takvu brzu adaptaciju - kojom se otvaraju radna mjesta, a mladi ostaju u rodnom kraju - i nadalje će imati potporu Vlade.

Demografska revitalizacija

Što se tiče demografske revitalizacije, važna su dva aspekta tog problema. Jedno je negativni prirodni priraštaj, a drugo je sloboda kretanja ljudi, koju su mnogi mladi iskoristili. Taj problem moguće je riješiti kroz hvatanje koraka s razvijenim zemljama, a time i uspostavu dvosmjernog kretanja, odnosno povratkom oni koji su otišli.

Postignuća naše Vlade

Osjetni su pomaci u ovom mandatu, dva puta smo ostvarili proračunski višak, pa je i kreditni rejting zemlje popravljen. No pred našom je Vladom još mnogo posla - nove investicije u odgoju, obrazovanju i drugim oblastima, pri čemu će biti nužna suradnja s lokalnom vlasti. U sljedećih desetak godina moramo i ubrzati razvoj manje bogatih krajeva naše zemlje, za što je nužno uložiti dodatni napor.

IVO ŽINIĆ (sisačko-moslavački župan): Temelj naše stranke je zajedništvo!

Zajedništvo je poveznica HDZ-a - kako prije 30 godina, tako i danas. Na toj smo slozi izgradili i stranku i državu, kao što je i danas gradimo! Zajedništvo nas je održalo, zajedništvo će nam osigurati nove pobjede - prvu već na parlamentarnim izborima!

ZLATKO BABIĆ (gradonačelnik Kutine): HDZ nikada neće iznevjeriti svoj narod!

HDZ nikada neće iznevjeriti svoj narod i hrvatske građane. To se vidi i kroz poteze naše Vlade, koja ulaže čak 500 milijuna kuna kako bi sva kutinska prigradska naselja napokon dobila kanalizaciju i priključak na vodu!

A A A