Vijesti
19. 2. 2020.

Jednoglasno usvojeno financijsko izvješće za 2019. godinu. Državna revizija nam je opet dala bezuvjetno mišljenje!

(VIDEO) Državna revizija nam je i za prošlu godinu dala bezuvjetno mišljenje. Imamo veće prihode nego rashode, bez obzira što je prošla godina bila dosta zahtjevna u financijskom smislu: europski i predsjednički izbori, 30. obljetnica osnutka HDZ-a, Kongres EPP-a u Zagrebu… Na Predsjedništvu je jednodušno izraženo zadovoljstvo konsolidacijom naših financija i načinom njihovog vođenja. U tom segmentu doista funkcioniramo besprijekorno - istaknuo je glavni tajnik Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Izjavu Gordana Jandrokovića, kao i odgovore na pitanja novinara, možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O VOĐENJU FINANCIJA U STRANCI

Danas je glavna točka dnevnog reda bilo usvajanje financijskog izvješća za 2019. godinu. Kao politička stranka, dužni smo dostaviti to izvješće sa sutrašnjim danom. U tom smislu zadovoljni smo godinom iza nas - završili smo je u plusu, kao i sve prošle četiri godine. Imamo veće prihode nego rashode, bez obzira što je prošla godina bila financijski dosta zahtjevna: europski i predsjednički izbori, 30. obljetnica osnutka HDZ-a, Kongres EPP-a u Zagrebu…

Na Predsjedništvu je jednoglasno usvojeno izvješće te je izraženo zadovoljstvo konsolidacijom naših financija i načinom njihovog vođenja. Državna revizija nam je i za prošlu godinu dala bezuvjetno mišljenje, bez ikakvih preporuka. U tom segmentu HDZ zaista funkcionira besprijekorno.

O PRAVILIMA NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA

Pravila su vrlo jasna, potrebno je prikupiti potpisa koliko je definirano Statutom HDZ-a. Jednoglasnom odlukom Nacionalnog vijeća HDZ-a donijeli smo procedure i pravila, odredili čak i duži rok za prikupljanje potpisa. Nitko se tada nije žalio.

Imamo nešto više od 210.000 članova. Nakon ažuriranja popisa članstva, broj potpisa koji potencijalni kandidati moraju prikupiti bit će čak i nešto manji nego što smo najavljivali - za predsjednika i zamjenika potrebno je 10.500, za potpredsjednika malo iznad 6.340. Stranačke prostorije su svima otvorene za izbornu promidžbu, ali potencijalni su kandidati - prema otprije usvojenim pravilima - sami dužni organizirati volontere koji će im prikupljati potpise. Ako itko ima ikakvu službenu primjedbu, pozivam sve članove da se obrate Središnjem izbornom povjerenstvu.

A A A