Vijesti
27. 2. 2020.

Dok je naše Vlade, bodljikava žica neće razdvajati Hrvate iz Hrvatske od Hrvata iz BiH!

Nema međunarodnog skupa ili bilateralnog sastanka na kojima Andrej Plenković ne otvara problem neravnopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini. Nema stranačke obljetnice na kojoj u svom govoru ne pruži podršku našim sunarodnjacima u BiH. Tako je bilo na 30. rođendanu HDZ-a u Kutini, Novom Zagrebu, Sesvetama, Karlovačkoj županiji…

Na nedavnoj proslavi u Domu HDZ-a u Karlovcu predsjednik naše stranke i naše Vlade govorio je, naravno, i o čvrstoj zaštiti državne i EU granice te o osnaživanju hrvatske policije:

- 6.500 hrvatskih policajaca, koje smo vrhunski opremili s oko milijardu i pol kuna iz europskih fondova, danonoćno bdiju nad našom granicom, koja je jedna od najdužih na cijelom kontinentu. Dulja je naša granica sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom od granice između Finske i Rusije.

Stat ćemo pred hrvatske ljude i prezentirati im svoja postignuća. I dobiti povjerenje za još jedan mandat HDZ-a!

Nikada nećemo podići žilet žicu!

A štitimo našu granicu bez podizanja, poput nekih drugih država, bodljikave žice - dodao je Plenković:

- A to ne činimo jer nam je Bosna i Hercegovina prevažna kao partner, ali i kao država u kojoj su Hrvati konstitutivni narod. Nikada nećemo podići žilet žicu ili barikade između Hrvata u RH i Hrvata u BiH! To nije bila politika predsjednika Franje Tuđmana, neće biti ni HDZ-a, a ni Vlade RH dok je mi vodimo!

Jačanje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini - strateški cilj HDZ-ove Vlade

A A A