Vijesti
24. 3. 2020.

Uzajamna pomoć, međusobna suradnja i solidarnost dviju država & hrvatskog naroda u RH i BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se s Andrejem Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem. Izrazio je suosjećanje s RH i hrvatskim narodom nakon snažnog potresa, a razgovarali su i o zajedničkim naporima dviju država na suzbijanju epidemije COVID-19.

Na samom početku sastanka u Banskim dvorima - priopćio je HDZ BiH - Čović je predsjedniku Vlade RH i predsjedniku Hrvatskog sabora izrazio suosjećanje s hrvatskim narodom i svim građanima Zagreba pogođenima razornim nedjeljnim potresom.

Suzbijanje epidemije & očuvanje ekonomske sigurnosti

Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci RH i BiH u suzbijanju epidemije koronavirusa, prekograničnoj suradnji, očuvanju ekonomske sigurnosti te pomoći Europske unije, kao i dodatnim mjerama na području zdravstvenih prioriteta.

Predsjednici Andrej Plenković i Gordan Jandroković naglasili su pozitivnu suradnju te izrazili solidarnost i spremnost za iznalaženje potrebne pomoći za BiH koja je, kao i Hrvatska, suočena s razvojem epidemije - zaključuje se u priopćenju.

ČOVIĆEVO PISMO

Dragan Čović još je u nedjelju uputio pismo hrvatskome državnom vodstvu te nam ponudio pomoć Bosne i Hercegovine u svladavanju posljedica potresa koji je pogodio Zagreb u jeku krize s COVID-19.

Istaknuo je da s velikom tugom prati vijesti te izrazio suosjećanje i zabrinutost u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Hrvatskog narodnog sabora BiH, HDZ-a BiH i u svoje osobno ime:

- RH i hrvatski narod mogu računati na potporu i pomoć susjedne BiH, kao i svoga hrvatskog naroda u njoj, osobito u ovim teškim trenucima kada se, uza sve nedaće uzrokovane širenjem zaraze koronavirusom, suočavate i s posljedicama ovakve prirodne katastrofe.

Pritom je Čović izrazio vjeru da će se i ovaj izazov prebroditi uz uzajamnu pomoć, međusobnu suradnju i solidarnost.

A A A