Vijesti
24. 3. 2020.

U Cvjetnom naselju osigurat ćemo opremu za internetsko i televizijsko praćenje nastave

Nakon predstavljanja gospodarskih mjera Vlade RH za pomoć poduzetnicima i radnicima koje je ugrozila epidemija koronavirusa, Andrej Plenković obišao je Studentski dom Cvjetno naselje u kojem je organiziran smještaj za građane Zagreba kojima su u potresima oštećeni domovi.

Vlada će preuzeti vodstvo nužno kako bismo prebrodili ovu tešku krizu. Svi pokažimo odgovornost, jedinstvo i solidarnost!

Ovdje je trenutačno smješteno oko 200 ljudi, među njima i djeca školske i predškolske dobi, a bit će ih zacijelo i više. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurat će učenicima iz obitelji koje su u potresu ostale bez krova nad glavom svu potrebnu opremu za internetsko i televizijsko praćenje nastave - najavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a tijekom obilaska Studentskog doma Cvjetno naselje.

Ured gradskih službi za prijave štete od potresa

Dom će obići i epidemiološka služba - dodao je - kako bi još jednom upozorila unesrećene građane kako da postupaju i da vode računa o socijalnoj distanci „jer je to ipak studentski dom, u kojoj su sobe blizu jedne drugima".

Iznio je i prijedlog da se zbog velikog broja starijih osoba bez mogućnosti prijevoza u domu ustroji privremeni ured svih nadležnih gradskih službi, u kojem bi se mogla obaviti sva administracija za prijavu štete od potresa:

- Smatram kako bismo na taj način našim sugrađanima olakšali ovu nezavidnu situaciju. Očekujem od nadležnih službi da im nastave pružati potporu.

Povećanje broja operatera na telefonskim linijama

Na novinarski upit o preopterećenosti telefonskih linija za prijavu šteta od potresa, uslijed čega dio građana nije uspio doći do nadležnih službi, Plenković je odgovorio da nema točne informacije o tome, ali da će po potrebi pojačati broj operatera kako bi građani mogli nadležnima što brže dati potrebne podatke.

A A A