Vijesti
14. 4. 2020.

Nova mjera: Stopiranje ovrha na novčanim sredstvima & zateznih kamata

Naša je Vlada na telefonskoj sjednici usvojila, punim nazivom, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Zakonske izmjene se predlažu kako bi fizičke osobe kojima dio primanja odlazi na ovrhe lakše podnijele negativne ekonomske posljedice nastale uslijed epidemije bolesti COVID-19.

Unatoč činjenici da prema postojećim propisima ovršenici imaju pravo na izuzeće dijela primanja po posebnim propisima - ističe se u priopćenju Vlade Republike Hrvatske - Prijedlogom zakona omogućava se privremeni zastoj svih ovrha na novčanim sredstvima po računu fizičkih osoba, čime će im se omogućiti raspolaganje svim primanjima koja primaju na račune u bankama kako bi lakše prebrodile razdoblje posebnih okolnosti koje znatno utječe na njihovu financijsku situaciju.

Po hitnom postupku u Hrvatski sabor

Također, Prijedlogom zakona regulira se i zastoj tijeka zatezne kamate te one ne teku za vrijeme dok traju posebne okolnosti.

Donošenje ovoga Zakona predlaže se po hitnom postupku - zaključno je priopćeno iz Banskih dvora.

REČENO - UČINJENO!

Stopiranjem ovrha na novčanim sredstvima & zateznih kamata naša je Vlada počela ostvarivati najavu da će novi paket mjera, uz očuvanje radnih mjesta, biti usmjeren na olakšavanje svakodnevnog života hrvatskih građana. „Nećemo stati na travanjskom paketu!“ - kako je i više puta poručio dr. sc. Zdravko Marić.

A A A