Vijesti
8. 5. 2020.

Damir je moj prijatelj - uvijek će biti u našem timu!

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković prihvatio je ostavku ministra Damira Krstičevića: „Ali ne zato što je kriv - jer nema nijednog razloga za njegovu političku odgovornost - nego zato što ga poštujem. Smrt dvojice časnika HRZ-a izrazito ga je pogodila, ne osjeća se više spremnim voditi MORH. Razumijem ga i kao čovjeka s iznimnim ratnim putem, kao generala pobjedničkog HV-a“.  

Nakon jutrošnjeg razgovora s ministrom obrane Damir Krstičević odlučio sam prihvatiti ostavku koju je jučer podnio. Ali ne zato što je odgovoran - jer nema nijednog razloga za njegovu političku odgovornost - nego zato što ga cijenim i poštujem.

Damiru je jako teško

Smrt dvojice časnika HRZ-a pri rušenju zrakoplova izrazito ga je pogodila, jako mu je teško, ne osjeća se više spremnim voditi MORH. Razumijem ga i kao čovjeka i kao osobu s iznimnim ratnim putem. Damir je bio hrvatski branitelj, zapovjednik gardijske brigade u Domovinskom ratu, general pobjedničke Hrvatske vojske.

Damir je moj prijatelj i moj najbliži suradnik. Uzet će sada stanku, no ostavka ne znači kraj njegovog političkog angažmana - Damir će uvijek biti u našem timu!

Povjerenstvo će istražiti sve okolnosti tragedije

S obzirom na blizinu kraja mandata naše Vlade, neću predlagati novog ministra obrane, nego će jedan od državnih tajnika preuzeti dužnost, a već formirano povjerenstvo istražit će sve okolnosti tragedije kod Biljana Donjih.

Još jednom izražavamo sućut obiteljima naših poginulih časnika.

A A A