Vijesti
17. 5. 2020.

Je li „Restart“ koalicija ukrala naziv od projekta medijske kuće Hanza media ili je izvor bio istoimeno političko udruženje u Republici Srpskoj?!

(VIDEO) S jedne strane imamo HDZ, koji samostalno izlazi na izbore te pokazuje da ima snagu, odvažnost i da je uvijek siguran izbor. Na drugoj strani imamo SDP, koji pokazuje da nema snage, niti odvažnosti, a još manje sigurnosti da samostalno izađu pred građane. Davor Bernardić će, sljedećih mjesec dana obilaziti Hrvatsku i pljuvati po HDZ-u, jer u SDP-u nemaju ni programa ni ideje. Sve što znaju to je napadati i plagirati! - poručili su na konferenciji za medije zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Josip Borić.

Konferenciju za medije možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

BORIĆ: S jedne strane siguran i odgovoran HDZ, a s druge SDP koji nema niti snage niti odvažnosti!

Izazovi pred nama su veliki i građani od nas političara očekuju sigurnost, odgovornost i rezultat, a političari od građana da izaberu najbolje ljude koji mogu odgovoriti na te izazove. S jedne strane imamo HDZ, koji samostalno izlazi na izbore te pokazuje da ima snagu, odvažnost i da je uvijek siguran izbor. Na drugoj strani imamo SDP, koji nakon EU izbora pokazuje da nema snage, niti odvažnosti, a još manje sigurnosti da samostalno izađu pred građane. Da skriju slabosti vlastitih stranaka, nazvali su svoju koaliciju „Restart“. Još do prije par mjeseci za sebe su govorili da su „Antikorupcijski savez“, no očito su od toga imena - odustali.

Potpuno promašena poruka

Danas za restartom posežu samo oni koji nisu ništa postigli ili oni koji žele isključivanje i novi početak. Potpuno promašena poruka kroz novi naziv koalicije ima i svoje uporište u ponašanju njih kao političara. Zato se nameće pravo pitanje koaliciji: Jeste li ukrali ili plagirali naziv koalicije, prema projektu medijske kuće Hanza medije ili je izvor bio Republici Srpskoj, od političkog udruženja istog naziva - Restart.

Tko je Davor Bernardić?

Već sam ulazak u tzv. koaliciju Restart obilježili su međusobnim lažima. Sjetimo se, proteklih je tjedana bilo pitanje tko je pregovarao o ulasku Mosta u tu koaliciju. Sam Beljak? Beljak po nalogu Bernardića? Ili možda neka druga kombinacija. Govore o restartu, a zapeli su u kaosu i međusobnim optužbama već na početku. Zato moramo građanima pokazati tko je Davor Bernardić - koji je na krizu Agrokora reagira slikajući se s glavicom kupusa, kojega policija zaustavlja u alkoholiziranom stanju, koji na krizu s koronavirusom reagira na način da najprije banalizira istu, a onda utvrdi da je „Vlada prekasno reagirala“, iako je jasno da imamo jedan od najboljih rezultata u Europskoj uniji. Taj isti Bernardić uzeo je stipendiju kao nedozvoljeni dar. Ni dan danas se o tome nije izjasnio!

Vođenje države posao je za dokazane, kvalitetne i iskusne

U Restart koaliciji nalazi se i Krešo Beljak, gospodin s presudom za provalu, na koju nema nikakav odgovor. Tu je i Anka Mrak-Taritaš, koja je kao ministrica „zaboravila“ na svoje prihode i završila u sukobu interesa. Očito je da žele izbrisati sve iza sebe. Smatramo da je vođenje države posao za dokazane, kvalitetne i iskusne, a ne za potpkapacitirane, nedorasle i neodgovorne. Za razliku od Bernardića i SDP-a, Vlada HDZ-a nastavlja rješavati najteže probleme u zemlji. Koga želimo na čelu Vlade - tog i takvog Bernardića ili Andreja Plenkovića? Politička stabilnost, sigurnost i provedeni unutarstranački izbori pokazuju da je Andrej Plenković najbolji izbor za hrvatske građane.

GLAVAK: U nedostatku bilo kakvog programa, Bernardić će idućih mjesec dana samo pljuvati po HDZ-u

Podsjetit ću na retoriku Davora Bernardića, ili kako ga zovu - Bero. Na Međunarodni dan žena, na upit medija zašto među koordinatorima u SDP-u nema nijedne žene, Bernardić je kazao da je to „posao za iskusne, a ne za eksperimente“. Jednako tako „pristojno“ ponašao se i prema medijima. To je predsjednik SDP-a koji će, u nedostatku bilo kakvog programa, sljedećih mjesec dana obilaziti Hrvatsku i pljuvati po HDZ-u.

Beljak se bavio provaljivanjem u automobile

Svoju su koaliciju nazvali „Restart“, pa bih upitala treba li njima restart ili možda povratak na tvorničke postavke? Mislim da je ovo drugo najizglednije. Uz 'Beru', tu je i Krešo Beljak zvani 'Pajser', koji se bavio provaljivanjem u automobile. Jesu li to osobe koje bi trebale voditi Hrvatsku? Ovo nije vrijeme za političke eksperimente u Hrvatskoj, nego za odgovorne i odvažne.

Međimurski eksperiment

Jedan takav „eksperiment“ u Međimurskoj županiji posebno je zanimljiv. Naime, predsjednik međimurskog SDP-a Mladen Novak „zaboravio“ je prijaviti 74 tisuće eura kada je dolazila iz BiH u Hrvatsku. Bernardić traži povjerenje, a ne razumije apsolutno ništa. Nesposoban je, i to onako klaunovski.

A A A