Vijesti
18. 5. 2020.

Nakon usvajanja rebalansa proračuna, sa 105 glasova ZA raspušten je 9. saziv Hrvatskoga sabora!

Gordan Jandroković: Sabor je i u jeku epidemije koronavirusa radio bez prestanka i bio jedan od rijetkih europskih parlamenata koji nije prekidao svoj rad, čak ni nakon razornog potresa kada smo bili primorani preseliti u bivšu zgradu INA-e.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a otkrio je da je parlament zasjedao 421 dan, što je najviše u jednom sazivu.

- 1702 točke dnevnog reda, 735 izglasanih zakona i skoro 3000 sati zasjedanja s više od 50 000 javljanja zastupnika. Niz važnih zakona i brzih reakcija u kriznim situacijama - Agrokor i koronavirus - obavili smo svoj posao, a kao država pokazali organiziranost.

Politički prosvjed

Što se tiče akcije zagrebačke oporbe na Markovu trgu, poručio je kako je to politički prosvjed.

- Žele iskoristiti ovu situaciju, i to je demokratski. Zakon o obnovi je kompleksan i mora biti razrađen do svakog detalja. Za pomoć je već izdvojeno 141 milijun kuna. Svjesni smo da ljudima treba pomoći, vjerujem da će vrlo brzo, na početku novog saziva, zakon biti donesen.

Maras - slika i prilika SDP-a

Osvrnuo se i na Marasovo neprimjereno ponašanje u Saboru.

- Ne bih ponavljao ono što je on govorio, čuli ste to svi. To što se danas događalo je slika i prilika SDP-a. Zašto je to kolega Maras napravio? Jer se bori za glasove s onima koji su protestirali ispred Sabora. Vidio je kako su oni žestoki, pa je on bio žestok. Ne može se tako ponašati u Saboru. To gledaju i njegova i moja djeca.

Most se pokazao nelojalnim i destruktivnim

Komentirao je i ponašanje Mosta u izbornoj godini.

- Naše iskustvo pokazuje da s Mostom više ne možemo zajedno. Vidim sada da tako pregovori idu i s Domovinskim pokretom. Oni uvijek traže fotelje, traže plijen. Pokazali su se nelojalnima i destruktivnima - ponašaju se kao farizeji!

A A A