Vijesti
22. 5. 2020.

Gradnja nove škole u Svetom Iliji. Postignuća nam daju pravo stati pred građane & zatražiti povjerenje za novi mandat!

Plenković: Bez ikakve zadrške mogu reći da se nijedna Vlada dosad nije toliko brinula o razvoju svih dijelova Lijepe Naše! Stričak: Varaždinska županija postala je veliko gradilište - u nju se trenutačno investira više od dvije milijarde kuna! Upravo stoga očekujemo dobar rezultat i u III. Izbornoj jedinici.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a otvorio je radove za novu zgradu Osnovne škole ''Vladimir Nazor'' u Svetom Iliji. Taj projekt vrijedan 56 milijuna kuna, od čega čak 80% financira država, najveći je u povijesti te općine u Varaždinskoj županiji!

- U roku 18 mjeseci ovdje će osvanuti nova škola te sportska dvorana koje će značiti puno za djecu, za obrazovanje i sport, ali i za kulturne i društvene aktivnosti. Naša je Vlada znatno povećala proračunska sredstva za školstvo i znanost te vrlo jasno podcrtala koliko je važno ulagati u njih - poručio je tom prigodom Andrej Plenković

Rekordni broj ulaganja & projekata

Nakon što je otvorio radove, Plenković se u Beletincu (također Općina Sv. Ilija), sastao s vodstvom Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije. Na sastanku zatvorenom za javnost razgovaralo se o pripremama za nadolazeće parlamentarne izbore, ali i rekordnom broj ulaganja i razvojno-socijalnih projekata koje realiziramo u ovom kraju u mandatu naše Vlade.

- Nastojat ćemo dobiti što veće povjerenje i u III. Izbornoj jedinici, na sjeverozapadu Hrvatske, pogotovo stoga što smo u svojem mandatu pokazali da nam je svaki dio Lijepe Naše podjednako važan, bez obzira tko je lokalno na vlasti. Bez ikakve zadrške mogu reći da se nijedna Vlada dosad nije toliko brinula o razvoju svih dijelova Hrvatske! - istaknuo je Plenković.

Školu obećavali još od 2002.

Predsjednik varaždinskog (županijskog) HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je da je VŽ u mandatu ove Vlade postala veliko gradilište:

- U županiju se trenutačno investira više od dvije milijarde kuna! Upravo stoga i očekujemo dobar rezultat na izborima. Temeljem svojih postignuća imamo pravo stati pred hrvatske građane te zatražiti povjerenje za novi mandat! Odličan je primjer i nova škola u Svetom Iliji. Još 2002. obećala se njena izgradnja, od tada je bilo 6 vlada, no jedino je ova Plenkovićeva poduzela ama baš sve da se projekt stvarno realizira!

A A A