Vijesti
26. 5. 2020.

HDZ jači za 3.1% od čitave tzv. Restart koalicije!

CROBAROMETAR: SDP-u ni HSS, HSU & GLAS nisu pomogli da nam se uspije približiti! Sudeći prema istraživanju Nove TV, Bernardić bi prvo trebao restartati - sebe!

HDZ uživa potporu 28.0% građana, a koalicija predvođena Davorom „Cotrugli“ Bernardićem ima samo - 24.9%.

Bez sinergijskog učinka

Slobodno možemo pisati „samo“ jer je prošlog mjeseca zbroj rejtinga koji su pojedinačno imale stranke tzv. RESTART družine iznosio 27.0%. Dakle, udruživanjem nisu polučile sinergijski učinak. HSS, HSU i GLAS donijeli su SDP-u tek 1.7% više u odnosu na ono što je sam imao potkraj travnja.

CROBAROMETAR: HDZ povećao prednost pred SDP-om & učvrstio se na prvom mjestu!

DPMŠ vs. MOST

Koalicija okupljena oko Domovinskog pokreta Miroslava Škore na 3. je mjestu s 13.5% potpore birača, a Most se već uobičajeno vrti oko izbornog praga. Trenutačno je na 4.8%.

Daleko ispod praga

Ostale stranke ili koalicije, kada se gleda Hrvatska kao jedna izborna jedinica, daleko su ispod praga: ljevičarski savez „Možemo!“ (2.6%), Pametno & Fokus (2.4), Ivan Pernar (2.4), Stranka s Imenom i Prezimenom (2.2), Živi zid & Promijenimo Hrvatsku (1.9), IDS (1.8).

Lijevo, desno, ispod 1%

Svi ostali, od ljevice do desnice, ispod su magične granice od jedan posto, a skupa bi dobili 3.8%: HDSSB je na 0.8%, Bandić Milan 365 & HNS imaju po 0.7%, slijedi HSLS s 0.4%... Itd.

NAPOMENA:

Istraživanje je od 18. do 21. svibnja provela agencija IPSOS na uzorku od 1.005 građana. Istraživanje je zbog mjera zaštite provedeno telefonskim putem. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

A A A