Vijesti
27. 5. 2020.

Iz Splita & Gospića: Da, Hrvatska je pobijedila COVID-19! Da, ova Vlada je pobijedila virus!

I sada s Programom „Za Hrvatsku“, koji ćemo uskoro predstaviti, ulazimo u 2. poluvrijeme u kojem ćemo raditi jednako predano za našu zemlju kao i dosad! Na izborima ponovno očekujemo potporu većine građana kako bismo osigurali gospodarski oporavak Lijepe Naše - poručio je Andrej Plenković na sastancima sa županijskim odborima ličko-senjskog i splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

Donosimo, objedinjeno, ključne poruke predsjednika naše stranke i naše Vlade s dviju (proširenih) sjednica županijskih odbora HDZ-a na kojima je sudjelovao u utorak, drugog dana svoje turneje po Lici i Dalmaciji.

Iz Zadra, Šibenika & Dubrovnika: Kada smo složni, HDZ je nepobjediv! Škoro? Dokazao se kao sjajan partner SDP-a!

Postignuća, program, vizija

Na skorašnjim izborima HDZ će još jednom odigrati svoju pobjedničku ulogu! Imamo neupitna postignuća, ali i kvalitetni program i viziju sigurne budućnosti Hrvatske. To je naša snaga!

Zahvaljujući odlučnim i zaštitno-zdravstvenim i ekonomskim mjerama, uspješno smo prebrodili krizu s COVID-19. Da, Hrvatska je pobijedila virus! Da, ova Vlada je svladala epidemiju! I sada s Programom „Za Hrvatsku“, koji ćemo uskoro predstaviti, ulazimo u 2. poluvrijeme u kojem ćemo raditi jednako predano za našu zemlju kao i dosad!

Korona free destinacija

Na izborima ponovno očekujemo potporu većine građana kako bismo osigurali gospodarski oporavak Hrvatske. A za to smo temelje sami stvorili. Epidemiološka situacija je odlična, u četiri dana imali smo samo jednog novooboljelog.

U svijetu nas hvale i cijene kao korona free destinaciju! Slovenci već stižu u pristojnom broju, a uskoro će i turisti iz ostalih zemalja.

Izdašne mjere za očuvanje radnih mjesta

Borili smo se za svaki ljudski život, ali smo i snažno stali, kao malo koja još zemlja, iza svog gospodarstva i hrvatskih radnika! U ponedjeljak je u HZMO upisano 9.000 novih osiguranika, što znači da se 9.000 ljudi zaposlilo.

Samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji naša je Vlada „pokrila“ plaće za više od 50.000 radnika, za što smo izdvojili oko 300 milijuna kuna! Malo je zemalja koje su toliko uložile u očuvanje radnih mjesta i isplatu plaća kao Hrvatska!

ZA gospodarski oporavak!

I na ekonomsko-socijalnom planu pobijedili smo virus! Stoga puni samopouzdanja, svjesni vlastitih postignuća, zajedno idemo po novu pobjedu! Nakon pobjede nad virusom, i gospodarski oporavak može osigurati samo onaj tko zna. A to je HDZ!

UGOVOR O PROŠIRENJU LAPADSKE OBALE

Taj vrlo sadržajni utorak Andrej Plenković je započeo u Dubrovniku, gdje je sudjelovao na potpisivanju ugovora o rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale: „Ovaj projekt vrijedan 70 milijuna kuna - od čega su više od 60 milijuna bespovratna sredstva iz EU fondova! - odlično se uklapa u našu politiku ravnomjernog ulaganja u sve dijelove Hrvatske“.

Brojna ulaganja u krajnji jug Hrvatske, najnoviji projekt 70 milijuna kuna vrijedna rekonstrukcija Lapadske obale

„BRAĆA PIVAC“ & GALENSKI LABORATORIJ LJEKARNE SDŽ-a

Nakon Dubrovnika, predsjednik Vlade RH i HDZ-a obišao je u Vrgorcu (Gospodarska zona Ravča) nedavno izgrađeni pogon za proizvodnju trajnih suhomesnatih proizvoda Mesne industrije „Braća Pivac“, najveću pršutanu u ovom dijelu Europe, a potom je u Dugopolju otvorio novi Galenski laboratorij i upravnu zgradu Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije.

- I ovaj važan projekt, vrijedan 70 milijuna kuna, dobar je primjer našeg zajedničkog predanog rada!

Za 50.000 radnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom krize omogućeno gotovo 300 milijuna kn

A A A