Vijesti
1. 6. 2020.

Utvrđeni nositelji lista po izbornim jedinicama - Idemo po pobjedu, s brojnim velikim postignućima iza sebe!

(VIDEO) Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a određeni su nositelji lista za nadolazeće parlamentarne izbore: 1. Andrej Plenković 2. Gordan Jandroković 3. Žarko Tušek 4. Ivan Anušić 5. Zdravko Marić 6. Davor Božinović 7. Tomo Medved 8. Oleg Butković 9. Ivan Malenica 10. Vili Beroš 11. Zdravka Bušić.

Izjavu predsjednika Andrej Plenkovića, kao i odgovore na pitanja novinara nakon sjednice možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O NOSITELJIMA LISTA

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća donijeli smo više odluka. Izborni program usvojit ćemo 8. lipnja, a kompletne liste najvjerojatnije 15. lipnja. Dogovorili smo nositelje lista. Ja ću, dakle, nositi listu - kao i zadnji put - u 1. izbornoj jedinici. Slijede: 2. Gordan Jandroković 3. Žarko Tušek 4. Ivan Anušić 5. Zdravko Marić 6. Davor Božinović 7. Tomo Medved 8. Oleg Butković 9. Ivan Malenica 10. Vili Beroš 11. Zdravka Bušić.

O PETIR, POBJEDI & POSTIGNUĆIMA

Da, Marijana Petir bit će na našoj listi! Idemo po pobjedu, iza sebe imamo neupitna postignuća - zdravi gospodarski rast, uspješno upravljanje krizom, povećanje zaposlenosti & plaća, sigurnost & stabilnost, nikad snažniji međunarodni položaj Hrvatske… Čvrsto sam uvjeren da će naši sugrađani honorirati sve dobro što smo napravili. Imamo kvalitetni program i viziju sigurne budućnosti, sučelit ćemo argumente, spremni smo sa svima izaći na megdan.

O 20 MLRD IZ EU-a & KREDITNOM REJTINGU

Među ostalim, Hrvatska će iz Europske unije - nakon intenzivnog dijaloga naše Vlade s Europskom komisijom - dobiti više od 20 milijardi eura za gospodarski oporavak, očuvanje radnih mjesta, ruralni i ravnomjerni regionalni razvoj, za investicije! I to 10 milijardi kroz Program „EU sljedeće generacije“ te viušre od 10 milijardi iz redovitog sedmogodišnjeg EU proračuna. Podsjećam i da nam je svjetska agencija Standard & Poor's zadržala kreditni rejting na investicijskoj razini, što je silno ohrabrujuća poruka! I to je još jedna potvrda da međunarodne institucije vjeruju u našu sposobnost da osiguramo brzi ekonomski oporavak i u našu politiku odgovornog vođenja financija.

O SDP-ovim LAŽLJIVCIMA

Ovo što slušamo od SDP-ovaca, od Branka Grčića, Davora Bernardića i Joška Klisovića - koji je vodio kabinet gđe Kolinde Grabar-Kitarović dok je bila ministrica vanjskih poslova - krajnje je bezobrazno i netočno! Pokazali su se „sjajnima“ u svom mandatu. Kada smo preuzeli odgovornost za Hrvatsku, zatekli smo samo 9% ugovorenih sredstava iz europskih fondova te 1% onih isplaćenih! Jedan jedini posto! A danas smo na 94% ugovorenosti & 35% isplaćenosti! To zasigurno nije postigao SDP, nego ova, naša, HDZ-ova Vlada. Vrlo je važno da hrvatska javnost to čuje i zna!

O BORBI PROTIV KORUPCIJE

SDP nas proziva, a imate recentni primjer kako su provodili „javne nabave“ za Europsku prijestolnicu kulture u Rijeci!?! Mjerila moraju biti ista za sve. HDZ je privržen borbi protiv korupcije - nema nikakvog popusta, nikome neće pomoći ni ime ni prezime ni stranačka pripadnost! Podvlačim jasnu crtu: nedopustiva, inkriminirana djela u slučaju s vjetroelektranama nisu rađena u ime HDZ-a, već isključivo za vlastiti, osobni profit! I kome god se dokaže krivnja, morat će odgovarati. Zadužili smo naše županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke protiv svih koji su involvirani. Ako se mene pita, ti bi ljudi trebali biti isključeni iz stranke.  

A A A