Vijesti
8. 6. 2020.

„Sigurna Hrvatska“: Puni energije i entuzijazma, idemo po obnovljeno povjerenje hrvatskih građana!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a: Jednoglasno smo usvojili Izbornu strategiju i Izborni program pod nazivom "Sigurna Hrvatska" - koji uključuje smanjenje broja ministarstava, ali i podizanje prosječne plaće na 7.600 kuna te one minimalne na 4.250. Podijeljen je u pet velikih cjelina - socijalna sigurnost, perspektivna budućnost, ekonomska suverenost, osnažena državnost i globalna prepoznatljivost.

Rasprava je bila kvalitetna, svi su puni energije i entuzijazma. Idemo po obnovljeno povjerenje hrvatskih birača! Dat ćemo sve od sebe da našu zemlju učinimo još boljom i da nam sugrađani žive još kvalitetnije - poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon sjednice koja je održana u Hotelu Westin u zagrebu.

Sigurni u novu pobjedu!

Istaknuo je da ulazimo u intenzivniju fazu (pret)kampanje te izrazio sigurnost u novu pobjedu na parlamentarnim izborima:

- Među ostalim, u idućem mandatu smanjit ćemo broj ministarstava kako bismo bili još efikasniji u pružanju usluga građanima. Minimalnu plaću podići ćemo na 4.250 kuna, a prosječnu na 7.600. To je realno, na tragu kontinuiteta politike i postignuća naše Vlade koja je u 4 godine povećala „minimalac“ za 754 kuna neto - 3 puta više nego u SDP-ovu mandatu! - a prosječnu plaću za 1.150 kuna.

Kreditni rejting & očuvanje radnih mjesta

Dodao je da je Hrvatska imala zdravi gospodarski rast i kontinuirani proračunski višak, konsolidirali smo javne financije:

- Vratili smo, a potom, unatoč koronavirusu, zadržali investicijski kreditni rejting Hrvatske, smanjili javni dug, a povećali zaposlenost... Izdvojili smo šest milijardi kuna za plaće naših sugrađana i očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru. sjajno premošćujemo ovu krizu. Nastavit ćemo podupirati one sektore koji su i dalje ugroženi.

10 milijardi eura za gospodarski oporavak

U intenzivnim konzultacijama s Europskom komisijom - dodao je Andrej Plenković - osigurali smo iz EU-a 10 milijardi eura za gospodarski oporavak, i to povrh sredstava iz 7-godišnjeg europskog proračuna, koja će također biti izdašnija za Hrvatsku nego dosad!

- Program ima 5 cjelina: socijalna sigurnost, perspektivna budućnost, ekonomska suverenost, osnažena državnost i globalna prepoznatljivost. Sve je spremno za novu pobjedu i obranu mandata ZA još kvalitetniji život svih hrvatskih građana i ZA nastavak razvoja svih dijelova Lijepe Naše! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

A A A