Vijesti
11. 6. 2020.

Iz Pule: Naša Vlada snažno je stala iza Istre - što smo i dokazali nikad izdašnijim ulaganjima & nikad većim brojem projekata!

Ni u primisli nam nije ukidanje županija. Od ulaska RH u Europsku uniju za Istru su iz EU fondova ugovorene 2.2 milijarde kuna, od čega čak 2.1 u ovom mandatu! Za očuvanje radnih mjesta i isplatu plaća u Istri izdvojili smo 240 milijuna, a za SDP-ova jamstva za Uljanik goleme 4.5 milijarde! - poručio je Andrej Plenković na sastanku s vodstvom istarskog HDZ-a.

Donosimo ključne poruke predsjednika naše stranke i naše Vlade sa sjednice Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije (u proširenom sastavu), koja je održana u srijedu:

Županije ostaju!

Ni u primisli nam nije ukidanje županija, pa tako ni one Istarske, kako to traži dio oporbe. Naša Vlada snažno je stala iza Istre - i to smo dokazali nikad izdašnijim ulaganjima i nikad većim brojem razvojno-socijalnih projekata! Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju za Istru su iz europskih fondova ugovorene 2.2 milijarde kuna, od čega čak 2.1 u ovom mandatu!

240 mil. kn za očuvanje radnih mjesta u Istri

Za očuvanje radnih mjesta i isplatu plaća u Istri smo poslodavcima dali 240 milijuna kuna, gradi se ili proširuje 15 vrtića, a zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji godišnji prihodi županije te gradova i općina na njenom području povećali su se za 85.6 milijuna kuna ili 16%. I da se ne zaboravi: za SDP-ova nerezonska državna jamstva za Uljanik izdvojili smo golemih 4.5 milijarde kuna!

Iz Slavonije: HDZ - jedina garancija gospodarskog oporavka i sigurne budućnosti Hrvatske!

Bernardiću, javi se!

Pristao sam na sučeljavanje na HTV-u. Pozivam Bernardića da dođe, da hrvatska javnost čuje tko što nudi, ali i tko je što uistinu postigao. Najbolji je to način da razobličimo podmetanja i tanke floskule koje on sam i ekipa oko njega puštaju svih ovih godina. Onaj tko je krizu s Agrokorom htio „riješiti“ s vrećicom kupusa nije u stanju odgovorno voditi državu!

Po mandat za 2. poluvrijeme!

Nakon što smo u 1. poluvremenu pobijedili virus i očuvali zaposlenost, uz Izborni program HDZ-a „Sigurna Hrvatska“ idemo, zajedno i odvažno, po mandat za 2. poluvrijeme - ZA gospodarski oporavak i sigurnu budućnost Lijepe Naše!

Naš program nudi socijalnu sigurnost, perspektivnu budućnost, ekonomsku suverenost, osnaženu državnost & globalnu prepoznatljivost Hrvatske!

DOVRŠETAK IPSILONA & REVITALIZACIJA ULJANIKA

Prije sastanka s vodstvom istarskog HDZ-a, Andrej Plenković obišao je radove na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona na dionici Pazin-Učka:

- Radovi na ovom iznimno važnom projektu, ukupne vrijednosti 1.2 milijarde kuna, bit će gotovi 4 mjeseca prije roka! Nakon toga, preostaje druga cijev tunela Učka. Želimo u potpunosti integriranu Istru u prometne tokove Hrvatske - sljedeće godine bit će do kraja spojena s mrežom autocesta!

Obnova brodogradnje na tržišnim osnovama

Predsjednik Vlade i HDZ-a potom je posjetio pulski Uljanik, gdje je obišao brod u izgradnji Novogradnja 526:

- Zaključkom na prošlotjednoj sjednici Vlade o spremnosti njenog uključivanja u stvaranje preduvjeta za revitalizaciju brodogradnje u Puli napravljen je prvi korak. Nakon imenovanja nove uprave i obrade zahtjeva za jamstva očekujemo nastavak rada i nova zapošljavanja. Cilj je da izgradnja brodova u Hrvatskoj ne generira gubike, da funkcionira na tržišnim osnovama i da ugovori budu kvalitetni - kako se ne bi ponavljale 'situacije' iz prošlosti.

Ono što smo napravili s 3. majem dobar je primjer, možemo se na njega ugledati za dalje – zaključio je Plenković.

A A A