Vijesti
20. 6. 2020.

Idemo po još bolji rezultat nego 2016. godine!

(VIDEO) Predstavljanje kandidata na listi HDZ-a za I. izbornu jedinicu. Andrej Plenković: Slogan „Sigurna Hrvatska“ najbolje zrcali ono što ćemo učiniti, ali i ono što smo već postigli: tako smo u ovom mandatu prosječnu plaću povećali za 1.150 kuna, a u idućem ćemo je podići sa sadašnjih 6.700 na - 7.600! Sve što najavljujemo, to ćemo i uspjeti - jer zahvaljujući nikad većem međunarodnom utjecaju Hrvatske iz EU-a dobivamo oko 21.5 milijardi € za gospodarski oporavak & daljnji razvoj!

Donosimo ključne poruke predsjednika HDZ-a i Vlade RH s predstavljanje kandidata na našoj listi za I. izbornu jedinicu, koju nosi upravo Andrej Plenković:

Ekonomska postignuća

Slogan „Sigurna Hrvatska“ najbolje zrcali ono što ćemo učiniti u idućem mandatu, ali i ono što smo već postigli: povećali smo prosječnu plaću za 1.150 kuna, a mirovine za 12%, ostvarili zdravi gospodarski rast, uzastopno zabilježili 3 rekordne turističke sezone, podigli ugovorenost sredstava iz EU fondova s mizernih 9 na 95%, vratili, a potom i zadržali investicijski kreditni rejting... Još dugo bi se mogli nabrajati pozitivni ekonomski pokazatelji.

Hrvatska danas ima, unatoč Agrokoru & koronavirusu, 110.000 zaposlenih više nego na početku našeg mandata!

Odgovorno upravljanje krizom

A koronakriza? Zahvaljujući pravodobnim i promišljenim odlukama, zaštitili smo živote i zdravlje ljudi te očuvali radna mjesta i financijsku stabilnost Hrvatske. Sada želimo dobiti novo povjerenje kako bismo nastavili tim dobrim, zacrtanim smjerom, kako bismo se nastavili boriti svim svojim znanjem, srcem i stručnošću za interese naših građana.

100.000 novih radnih mjesta

Među ostalim, u idućem mandatu prosječnu plaću podići ćemo sa sadašnjih 6.700 na 7.600 kuna, minimalnu na 4.250, a s dodatnih 10 milijardi kuna koje budemo uložili u aktivne mjere zapošljavanja stvorit ćemo 100.000 novih radnih mjesta. Nastavit ćemo porezno rasterećivati i građane i poduzetnike, između ostalog smanjit ćemo porez na dohodak i PDV na svu hranu.

Naš program nudi socijalnu sigurnost, perspektivnu budućnost, ekonomsku suverenost, osnaženu državnost & globalnu prepoznatljivost Hrvatske!

Moderni suverenizam

Sve što najavljujemo, to ćemo i uspjeti. Jer, zahvaljujući nikad većem međunarodnom utjecaju Hrvatske - u skladu s našim konceptom modernog suverenizma - iz EU-a ćemo dobiti oko 21.5 milijardi € za gospodarski oporavak & daljnji razvoj! To je ta „sigurnosna mreža“ koja omogućuje sigurnu Hrvatsku, očuvanje radnih mjesta, brzi povratak na pretkrizne ekonomske rezultate.

Hrvatska će dobiti najavljene milijarde eura za gospodarski oporavak & nastavak razvoja!

Obnovit ćemo Zagreb!

U Zagrebu ćemo dati maksimum, obnovit ćemo njegovu povijesnu jezgru i ostale pogođene dijelove. Šteta je procijenjena 11.5 milijardi eura - za 10 sekundi potresa 22. ožujka trebat će najmanje 10 godina obnove!

Šteta od potresa 86 milijardi kuna - Vlada uputila zahtjev za 600 milijuna eura pomoći iz Fonda solidarnosti EU-a!

S obzirom na dosadašnje uspjehe, program, jasnu viziju budućnosti & sjajni tim okupljen na ovoj listi, u I. IJ očekujem i bolji rezultat nego 2016. godine!

OSTALI KANDIDATI U I. IZBORNOJ JEDINICI

2. ŽELJKO REINER

Diplomirao 1976. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, doktorirao 1982. godine, od 2006. redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Dragovoljac Domovinskog rata, brigadir HV-a, ovjenčan nizom civilnih i vojnih odlikovanja. Od 1998. do 2000. ministar zdravstva, od 2004. do 2012. ravnatelj KBC-a Zagreb, a od 2016. do 2017. predsjednik Hrvatskog sabora.

3. NINA OBULJEN KORŽINEK

Ministrica kulture. Diplomirala violinu na Muzičkoj akademiji te francuski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirala 2013. na studiju komparativne politike na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Članica pregovaračkog tima za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

4. ZVONKO MILAS

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i član Predsjedništva HDZ-a. Inženjer prometa. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata. Pukovnik HV-a, jedan od zapovjednika obrane Vukovara, Grada Heroja, nositelj najviših državnih odličja.

5. DAVOR KLASIĆ (HSLS)

Inženjer medicinske radiologije. Zastupnik HSLS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Dragovoljac Domovinskog rata.

6. ŽELJKO TURK

Predsjednik Udruge gradova u RH, od 2006. gradonačelnik Zaprešića. Član Predsjedništva HDZ-a. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, poslovnu karijeru započeo u zabočkoj Regeneraciji, a od 1991. u poduzetničkim je vodama. Od 2014. član Odbora regija Europske unije.

7. LJUBICA LUKAČIĆ

Diplomirala 1990. na Pravnom fakultetu u Zagrebu. U dva navrata zastupnica u Hrvatskom saboru kao predstavnica osoba s invaliditetom. Izniman doprinos dala pri donošenje Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom.

8. MARIO KAPULICA

Od 2016. savjetnik predsjednika HDZ-a. Sadašnji predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, a prvi predsjednik Mladeži HDZ-a s početka '90-ih. U prvih 10 godina postojanja HDZ-a član svih središnjih tijela stranke i jedan od najbližih suradnika dr. Franje Tuđmana. Zastupnik u Hrvatskom saboru od 1996. do 2000. godine.

9. IVAN ĆELIĆ

Doktor medicine i psihijatar, diplomirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Tajnik Gradske organizacije HDZ-a Zagreba. Predstavnik Zagrebačke nadbiskupije u Vijeću za laike Hrvatske biskupske konferencije. Zastupnik 9. saziva i potpredsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora.

10. MARICA JANČIĆ

U politiku se aktivno uključuje 1994. i već sedmi mandat uspješno vodi Općinu Mariju Goricu. Bivša vijećnica u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije i predsjednica županijske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“. Privatna poduzetnica.

11. IVAN VIDIŠ

Predsjednik Mladeži HDZ-a, najvećeg i najjačeg stranačkog pomlatka u Hrvatskoj. Diplomirao 2013. politologiju na Sveučilištu u Barceloni. Savjetnik u kabinetu ministra rada i mirovinskog sustava.

12. MISLAV HERMAN

Doktor medicine u Klinici za ženske bolesti i porode, poznatije kao „Petrova“. Asistent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Otac dvoje djece.

13. MILJENKO FILIPOVIĆ

General HV-a, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“. Iz francuske Legije stranaca vraća se 1991. u Domovinu na poziv dr. Franje Tuđmana i pristupa Antiterorističkoj jedinici Lučko. Sudjeluje u svim borbenim akcijama za oslobađanje Lijepe Naše. Dva puta ranjavan u Domovinskom ratu.

14. IVO LUČIĆ

Diplomirao 1989. na Pravnom fakultetu u Mostaru, doktorat iz povijesti stekao 2005. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, danas radi na Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu. Stožerni brigadir HV-a i general-bojnika HVO-a. Otac troje djece.

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE SPOTA

Na predstavljanju liste u Središnjici HDZ-a premijerno je prikazan naš predizborni spot „Sigurna Hrvatska“.

„Nastavimo zajedno graditi razvijenu i sigurnu Hrvatsku - jer smo sigurni da znamo, da možemo i da ćemo uspjeti zajedno!“

A A A