Vijesti
2. 7. 2020.

Prosječnu plaću podigli smo za 1.147 kuna - 6 puta više nego SDP! Uloživši 5.6 mlrd kuna za isplate plaća, očuvali smo 611.000 radnih mjesta!!

(VIDEO) Josipa Aladrović: U SDP-ovu mandatu minimalna je plaća porasla za 252 kune, a u HDZ-ovu za 754 - ili 3 puta više! Za 12% povećali smo prosječnu mirovinu. Uloživši više od 5.6 milijardi kuna samo u isplate plaća u privatnom sektoru tijekom koronakrize, zaštitili smo 611.000 radnih mjesta i više od 100.000 poslodavaca.

Konferenciju za medije pod naslovom „Socijalna sigurnost, obrazovanje, znanost i demografska revitalizacija“ održali su ministar rada i mirovinskog sustava & kandidat HDZ-a u 5. IJ Josip Aladrović, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku & kandidatkinja HDZ-a u 4. IJ Vesna Bedeković, predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" & kandidatkinja HDZ-a u 7. IJ Nada Murganić, član Odbora HDZ-a za znanost i obrazovanje Radovan Fuchs, kandidatkinja HDZ-a u 1. IJ Ljubica Lukačić te predsjednik Mladeži HDZ-a i kandidat HDZ-a u 1. IJ Ivan Vidiš.

ALADROVIĆ: Zaštitili smo više od 100.000 poslodavaca!

Sigurna Hrvatska znači i socijalna sigurnost! U 4 godine prosječnu je plaću SDP podigao za 201 kunu, a naša Vlada za 1.147 - ili 6 puta više! U SDP-ovu mandatu minimalna je plaća porasla za 252 kune, a u HDZ-ovu za 754 - ili 3 puta više! Za 12% povećali smo pak prosječnu mirovinu, a onoj najugroženijoj skupini umirovljenika za više od 15 posto. Nijednog trenutka tijekom koronakrize nije bilo ni najmanje dvojbe da mirovine moraju biti na vrijeme isplaćene!

Pokazali smo i dokazali da se znamo nositi s koronakrizom i s javnozdravstvenog i s gospodarskog aspekta. Uloživši više od 5.6 milijardi kuna samo u isplate plaća u privatnom sektoru, zaštitili smo 611.000 radnih mjesta i više od 100.000 poslodavaca.

Naši rezultati zalog su za budućnost

Koliko je socijalna sigurnost u fokusu HDZ-a pokazuje i činjenica da se u našem programu, koji se sastoji od 5 velikih strateških ciljeva, ona nalazi na prvom mjestu. Sve što smo postigli do sada zalog je za ono što ćemo učiniti u budućnosti. U idućem mandatu podići ćemo prosječnu plaću na 7.600 kuna, minimalnu na 4.250, nastavit ćemo povećavati mirovine i ulaganje u aktivne mjere zapošljavanja. 

BEDEKOVIĆ: Podići ćemo roditeljsku naknadu na visinu pune plaće!

U idućem mandatu poboljšat ćemo materijalni status trudnica u slučaju komplikacija u trudnoći, kao i za vrijeme bolovanja za majke koje imaju djecu mlađu od tri godine. Također, na visinu pune plaće podići ćemo roditeljsku naknadu, omogućiti očinski dopust od deset dana za rođenje djeteta te udvostručiti visinu doplatka za djecu.

MURGANIĆ: Zaposlenima u sustavu socijalne skrbi podigli smo plaće te im priznali status službene osobe!

Povećali smo plaće zaposlenima u sustavu socijalne skrbi i priznali im status službene osobe. Posebno naglašavam važnost daljnjih ulaganja u autonomne kuće i u skloništa za žene.

FUCHS: Nastavit ćemo podizati plaće u obrazovnom sustavu!

Nastavit ćemo podizati plaće zaposlenima u obrazovnom sustavu te, kada se steknu uvjeti, uvesti predškole. Založit ćemo se za jednake uvjete svih đaka u cijeloj zemlji te intenzivno raditi na uvođenju cjelodnevne nastave u školama.

LUKAČIĆ: Nova strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom!

U idućem mandatu donijet ćemo nove strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, odnosno donošenje dva zakona - o inkluzivnom dodatku te o osobnoj asistenciji. Ulagat ćemo u profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom te novim mjerama potaknuti još veće njihovo zapošljavanje.

VIDIŠ: 130.000 kuna svakom mladom poduzetniku u mjeri samozapošljavanja!

U mandatu naše Vlade 6.000 mladih koristilo je mjere samozapošljavanja, a njih 86 posto je uspješno poslovalo. Mladim ljudima želimo i dalje davati priliku i zato se mjera samozapošljavanja diže na 130.000 kuna!

A A A