Vijesti
3. 7. 2020.

Hrvatski građani naš su saveznik - Pozivam ih sve da iziđu na izbore 5. srpnja!

(VIDEO) Andrej Plenković na konferenciji „Ponosna, sigurna i utjecajna Hrvatska“: Prema prognozama Europske komisije, RH će 2021. biti 2. zemlja u EU-u po brzini rasta BDP-a! To je poruka povjerenja u naš gospodarski oporavak i kapacitete ove Vlade. U koronakrizi izdvojili smo nezapamćenih 5.6 milijardi kuna za isplate plaća u privatnom sektoru i time očuvali 611.000 radnih mjesta. Hrvatska danas ima 110.000 zaposlenih više nego na početku našeg mandata, a 2.234 više nego prije pojave virusa! Nije vrijeme za šarlatane i eksperimente, vrijeme je za odgovorne, ozbiljne i dokazane ljude!

Konferenciju za medije predsjednika HDZ-a i Vlade RH možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SIGURNOJ HRVATSKOJ

Tijekom kampanje nismo imali velikih skupova, ali smo obišli cijelu Hrvatsku i predstavili putem medija i interneta naše poruke. Uspjeli smo prenijeti, vjerujem, i onu ključnu - o sigurnoj Hrvatskoj. O sigurnim radnim mjestima, plaćama i mirovinama, ali i zdravstvenoj sigurnosti i sigurnim granicama. Hrvatska je nesumnjivo bolja zemlja za život nego prije četiri godine, i mi smo spremni - s čvrstim osloncem na svoja postignuća i na nikad snažniji međunarodni položaj - suočiti se sa svim izazovima pred nama!

O BRZOM GOSPODARSKOM OPORAVKU

„Sigurna Hrvatska“ je program za budućnost Hrvatske, koji će osigurati sigurne plaće, mirovine i radna mjesta te kvalitetni i brzi gospodarski oporavak. Prema prognozama Europske komisije, Hrvatska će 2021. biti 2. zemlja u EU po brzini rasta BDP-a! To je poruka povjerenja u gospodarski oporavak Lijepe Naše i kapacitete naše Vlade.

O POSTIGNUĆIMA NAŠE VLADE

Zadržali smo kreditni rejting na investicijskoj razini unatoč koronakrizi, u kojoj smo, izdvojivši nezapamćenih 5.6 mlrd kn za isplate plaća u privatnom sektoru, očuvali 611.000 radnih mjesta. Hrvatska danas ima 110.000 zaposlenih više nego na početku našeg mandata, a 2.234 više nego prije pojave virusa!

O NASTAVKU UPRAVLJANJA ZEMLJOM

HDZ će nakon izbora imati tri temeljna cilja - javnozdravstvenu sigurnost, gospodarski oporavak i obnovu Grada Zagreba, ali nastavit ćemo i s mjerama za očuvanje radnih mjesta te voditi računa o ekonomskoj suverenosti i nastaviti s poreznim rasterećenjima.

O ŠKORINU „UVJETU“

Škorin „uvjet“? Nitko neće HDZ-u određivati tko može biti na čelu #VladaRH! Takve su teze bizarne, a dolaze od ljudi koji nikada nisu imali odgovornost upravljati HR na bilo kojoj razini, a kamoli Vladom. U biti samo ponavljaju „priču“ koju je 2015. vrtio Most. A znamo kako je to završilo. Još 2016. jasno sam poručio da nema ni teoretske šanse da prođu takvi ultimatumi. Ni s kim nismo vodili razgovore o poslijeizbornoj suradnji. Hrvatski narod naš je saveznik - HDZ očekuje pobjedu! Ne brinite, sastavit ćemo parlamentarnu većinu.

Nije vrijeme za šarlatane i eksperimente, vrijeme je za odgovorne, ozbiljne i dokazane ljude! Naš partner su hrvatski građani i pozivam ih sve da iziđu na izbore 5. srpnja!

USPOREDBA HDZ-SDP

Usporedbu postignuća HDZ-ove i SDP-ove vlade možete pogledati OVDJE.

A A A