Vijesti
3. 7. 2020.

HDZ sa svojim programom & postignućima jamči sigurna radna mjesta, sigurne plaće & mirovine, gospodarski oporavak & potom brzi rast!

(VIDEO) Andrej Plenković sa sučeljavanja na Novoj TV: Žao mi je što g. Bernardić ovako “katastrofičarski” opisuje našu zemlju, čak je tvrdio da će 400.000 Hrvata dobiti otkaz uslijed korone. Ispada da jedino njemu nije drago to što danas imamo više zaposlenih nego prije pojave virusa i to što je zahvaljujući mjerama naše Vlade očuvano 610.000 radnih mjesta. Žao mi je i to što iz politikantskih razloga širi paniku, kao da mu smeta dolazak turista u Hrvatsku.

Donosimo ključne poruke predsjednika HDZ-a i Vlade RH sa sučeljavanja na Novoj TV:

Barem malo poštovanja spram uglednih stručnjaka

Molio bih Vas, g. Bernardiću, da s malo više uvažavanja govorite o dr. Alemki Markotić i stručnjacima koji se cijeli život bore protiv virusa i zaraza. Vaše je ponašanje prilično neodgovorno, slično cirkusu sa samoinicijativnom samoizolacijom iz koje je g. Rajko Ostojić izišao nakon nekoliko dana. Struka je bila temelj borbe protiv COVID-a, struka je to i danas. Iskažite uglednim ekspertima barem malo poštovanja.

Zazivao 400.000 otkaza

G. Bernardić je zbilja “kompetentan” - donedavno je tvrdio da će 400.000 Hrvata dobiti otkaz uslijed korone. No to i ne začuđuje od osobe koja može tvrditi da je HDZ-ova Vlada “loša”, a ona prijašnja SDP-ova “uspješna” - premda smo mi u mandatu 6 puta više od njih povećali prosječnu plaću, a 3 puta više onu minimalnu.

SDP-ovi „katastrofičari“

Žao mi je što g. Bernardić ovako “katastrofičarski” opisuje Hrvatsku, jedino njemu nije drago to što danas imamo više zaposlenih nego prije pojave virusa i to što je zahvaljujući mjerama naše Vlade očuvano 610.000 radnih mjesta. Žao mi je i to što iz politikantskih razloga širi paniku, izgleda da mu smeta dolazak turista u Hrvatsku. Jedino SDP ne želi priznati da smo sigurna zemlja - premda smo najpoželjnija destinacija možda i u cijeloj Europi.

Drago mi je, međutim, da SDP želi postići nešto što smo mi već ostvarili - za građane s 40 godina radnog staža mirovina već sada iznosi 70% prosječne plaće.

Opet papiri!

Vidim, g. Bernardiću, da opet mašete papirima i šalabahterima, nemojte se ponovno pogubiti među njima. No očito su Vam na njima napisani krivi podaci kada tvrdite da se Hrvatska zadužuje po “nepovoljnim kamatama”. Prvo, nedavno smo izdali obveznicu po kamatnoj stopi od 1.5%, dok kod slične rumunjske obveznice iznosi - 3.5%; drugo, zadaća je odgovorne Vlade da na financijskim tržištima nađe povoljna sredstva kako bi se prebrodile posljedice koronakrize.

Poučak Sabo: korumpiranjem „protiv“ korupcije

Ni u primisli nam nije monetizacija autocesta, to je moglo jedino SDP-u pasti na pamet, kao što je jedino g. Bernardić mogao smisliti da se naslikavanjem s glavicama kupusa mogu spasiti Agrokor i 20.000 OPG-ova. Isto tako, jedino g. Bernardić može dijeliti lekcije o borbi protiv korupcije, a da na listu stavlja kandidata Željka Sabu koji je odležao zatvorsku kaznu upravo zbog korupcije i pokušaja podmićivanja.

Tuđman, a ne Tito!

G. Bernardić rođen je iste godine kada je umro Tito, ali mu je diktator draži od utemeljitelja suvremene Hrvatske, Oca Domovine dr. Franje Tuđmana. Tuđman je nedvojbeno moj politički uzor.

SDP protiv Deklaracije o položaju Hrvata u BiH

U Hrvatskom saboru glasovali ste protiv Deklaracije o položaju Hrvata u BiH, a ne znate da smo problem stvarne ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH nametnuli kao jednu od glavnih tema na Zagrebačkom summitu. Nema međunarodnog skupa na kojem ne otvaramo to pitanje - što ćemo ustrajno činiti i u idućem mandatu. HDZ-ova podrška našim sunarodnjacima u BiH nikada neće biti dovedena u pitanje!

Pobjeđujemo!

Naše će liste dobiti najviše glasova. Obnovit ćemo povjerenje hrvatskih ljudi. „Restart koalicija“ bez kraja je i konca, po broju stranaka to je gotovo nogometna momčad - a još uvijek su slabiji od HDZ-a! Naravno, velika koalicija ne dolazi u obzir, HDZ će imati sasvim dovoljno mandata da s budućim partnerima formira parlamentarnu većinu.

ZAVRŠNO OBRAĆANJE

Drage Hrvatice i Hrvati, sugrađanke i sugrađani, HDZ sa svojim programom Sigurna Hrvatska i dosadašnjim postignućima jamči sigurna radna mjesta, sigurne plaće i mirovine, jamči brzi gospodarski oporavak i potom zdravi rast te moderni suverenizam - temeljen na nikad snažnijem međunarodnom položaju Hrvatske i korištenju svih prednosti koje nam donosi članstvo u Europskoj uniji.

Dokazali se u kriznim situacijama

Pokazali smo se i dokazali u mnogim kriznim situacijama, od Agrokora preko Petrokemije, Đure Đakovića i 3. maja sve do koronakrize - kojom smo odgovorno upravljali i u javnozdravstvenom i u ekonomskom pogledu. S obnovljenim povjerenjem hrvatskog naroda i hrvatskih građana želimo nastaviti predano raditi na dobrobit Lijepe Naše. Iziđite na izbore 5. srpnja - dajte glas za HDZ i Sigurnu Hrvatsku!

A A A