Vijesti
6. 7. 2020.

POBJEDA! Plenković: Zajedno, nastavljamo raditi na dobrobit Hrvatske!

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH: Imali smo težak mandat prepun iskušenja, a izazovi pred nama još su veći. To zahtijeva energiju, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo. Potpora većine građana za nas je golema obaveza - o njoj ćemo voditi računa svakog dana iduće četiri godine! Hrvatska treba Vladu koja će voditi politiku modernog suverenizma, koja baštini vrijednosti dr. Franje Tuđmana. HDZ smo postavili na ono mjesto gdje ga je on oduvijek stavljao i želio!

Andrej Plenković u svom je pobjedničkom obraćanju nakon parlamentarnih izbora zahvalio svima na sjajnom rezultatu i velikoj pobjedi naše stranke:

Iskaz volje naroda

Zahvaljujem svim hrvatskim građanima, svima koji su izišli na birališta, bilo da su glas dali nama ili drugim strankama. To je demokracija, iskaz volje naroda. Naša pobjeda ne samo da je velika, nego i obvezuje.

Spremni odgovoriti na sve izazove

Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi pred nama još su veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo. Sve to nastojali smo sintetizirati u programu i ljudima na listama.

Moderni suverenizam

Ovakva potpora većine birača za nas je golema obaveza i svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa - jer Hrvatska treba rješenja! Hrvatska treba vladu koja će voditi politiku modernog suverenizma, koja baštini vrijednosti HDZ-a, prvog predsjednika Franje Tuđmana. Proteklih smo godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on oduvijek stavljao i želio!

Ispravni put ZA Hrvatsku

Znamo da smo na ispravnom putu ZA napredak Hrvatske. Želim zahvaliti svim članicama i članovima te simpatizerkama i simpatizerima HDZ-a, svima u Izbornom stožeru, svim Hrvaticama Hrvatima izvan Republike Hrvatske koji su glasovali, svima koji su radili na izbornoj strategiji...

Ovakva pobjeda daje nam za pravo da malo budemo veseli i opušteni, a sutra ujutro u 9 sati (u ponedjeljak - op. ur.) nastavljamo svi zajedno raditi za Hrvatsku!

A A A