Vijesti
9. 7. 2020.

Plenković & Čović: Partneri u izgradnji europske budućnosti BiH & zaštiti prava hrvatskog naroda u njoj

Predsjednici HDZ-a i HDZ-a BiH, dviju sestrinskih stranaka, na sastanku u Zagrebu izrazili su zadovoljstvo rezultatima parlamentarnih izbora u RH te svojom dosadašnjom suradnjom na promicanju europskih vrijednosti i u borbi za punu ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastali su se u četvrtak u Zagrebu.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, predsjednici su razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te rezultatima koje je ostvario HDZ kao stožerna stranka hrvatskog naroda, ističući da je sigurna Hrvatska prepoznata kao partner u izgradnji europske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata BiH kao konstitutivnog naroda.

Zadovoljstvo dosadašnjim partnerstvom

U svjetlu predstojeće suradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata u BiH, također je suglasno izraženo zadovoljstvo dosadašnjim partnerstvom na promicanju europskih vrijednosti i zaštiti hrvatskog naroda u BiH.

Razgovaralo se i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj suradnji, pomoći Europske unije, kao i o ostalim aktualnim temama.

Bušić, Božinović, Milas, Grlić Radman

Uz predsjednike Plenkovića i Čovića, na sastanku su sudjelovali i potpredsjednica HDZ-a (i državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova) Zdravka Bušić, međunarodni tajnik HDZ-a (i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova) Davor Božinović, član Predsjedništva HDZ-a (i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH) Zvonko Milas te član Središnjeg odbora HDZ-a (i ministar vanjskih i europskih poslova) Gordan Grlić Radman.

A A A