Vijesti
3. 9. 2020.

Nastavljamo ulagati u bolju prometnu povezanost ovog kraja Lijepe Naše. Brza cesta od strateškog je interesa!

Andrej Plenković u Suhopolju na Danu Virovitičko-podravske županije: Ova je županija jako dobro iskoristila našu reformu fiskalne decentralizacije i time ostvarila 90% više prihoda, zahvaljujući čemu može lakše i brže realizirati obećane razvojno-socijalne projekte i podizati kvalitetu života na svom području.

Dan Virovitičko-podravske županije obilježen je svečanom sjednicom Županijske skupštine na kojoj je - uz mnoge ministre, saborske zastupnike, župane, gradonačelnike, općinske načelnike i gospodarstvenike - sudjelovao i predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

- Ovo je jedna od županija koja je jako dobro iskoristila reformu fiskalne decentralizacije i time ostvarila 90 posto više prihoda, zahvaljujući čemu će moći realizirati obećane projekte i podići kvalitetu života na svom području - poručio je Andre Plenković u svom obraćanju u dvorcu Janković u Suhopolju.

Prometna infrastruktura - ključna tema 

Istaknuo je i agilnost Virovitičko-podravske županije i ugled koji uživa te naglasio potrebu izgradnje brze ceste kako bi ovaj kraj Lijepe Naše što prije izašao iz prometne izoliranosti: 

- Prometna infrastruktura ključna je tema koju ćemo staviti na stol jer je ovaj prometni pravac strateški bitan za Hrvatsku. On će ovaj kraj napraviti propulzivnijim i ekonomski aktivnijim. To je naša zadaća bez obzira koliko košta, jer infrastruktura mora doći na razinu kvalitete života 21. stoljeća.

Osim prometne infrastrukture - napomenuo je - za razvoj Virovitičko podravske županije važan je i Projekt Slavonija, Baranja i Srijem:

- Od predviđenih 18.5 milijardi kuna za pet slavonskih županija ugovoreno je već 14.4 milijardi. To je golemi iskorak! Od toga su gotovo dvije milijarde otišle na projekte u ovoj županiji.

U samom vrhu po povučenim EU sredstvima

Virovitičko-podravski župan (i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a) Igor Andrović podsjetio je da je ta županija već dugi niz godina u samom vrhu po povučenim europskim sredstvima, a „sigurno je razlog tomu spoj dobrih ideja i sinergije svih županijskih institucija, gradova i općina“.

Dodao je da Virovitičko-podravska županija, prema podatcima Hrvatske gospodarske komore, najviše ulaže u poljoprivredu po glavi stanovnika:

- Dokaz su projekti sustava navodnjavanja, vrijedni 50 milijuna kuna, Centar za razvoj i istraživanje mliječnih proizvoda, vrijedan 40 milijuna, i Tehnološko-inovacijski centar od 18 milijuna.

Najavio je skoru realizaciju dvaju kapitalnih projekata - gradnju dionice brze ceste Virovitica-Špišić Bukovica i izgradnju sušionice povrća.

A A A