Vijesti
26. 10. 2020.

Željana Zovko, kao jedina žena, izabrana za potpredsjednicu Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta!

Čestitamo našoj zastupnici! Zovko otprije obnaša dužnost zamjenice koordinatora za vanjske poslove u EPP-u, najjačoj političkoj grupaciji u EU-u. „Zahvaljujem kolegama na potpori, ovo imenovanje predstavlja veliku čast i privilegiju ne samo za mene osobno, nego i za cijelo HDZ-ovo izaslanstvo u Europskom parlamentu!“.

Članovi Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) izabrali su zastupnicu Željanu Zovko (HDZ/EPP) za potpredsjednicu toga iznimno važnog radnog tijela.

Ovim je imenovanjem u potpunosti završen proces konstituiranja AFET-a, a Zovko će s predsjednikom i ostalim potpredsjednicima biti članica Predsjedništva Odbora i pratiti organizaciju svih sastanaka.

Velika čast & privilegija!

Zovko je istaknula da imenovanje na ovu poziciju predstavlja veliku čast i privilegiju kako za nju osobno, tako i za cijelo hrvatsko izaslanstvo u Europskom parlamentu.

Kao jedina ženska potpredsjednica AFET-a, Zovko će aktivno promovirati ravnopravnost spolova u vanjskoj i sigurnosnoj politici Europske unije.

Zastupnica Zovko je i prije imenovanja sudjelovala u radu Odbora za vanjske poslove u oba svoja mandata u EP-u, a također obnaša dužnost zamjenice koordinatora za vanjske poslove u Europskoj pučkoj stranci (EPP), najjačoj političkoj grupaciji Starog kontinenta.

A A A