Vijesti
27. 10. 2020.

Crobarometar za listopad: HDZ s čak 13.8% razlike i dalje premoćno, uvjerljivo ispred SDP-a!

Prema redovitom mjesečnom istraživanju Dnevnika Nove TV, naša je stranka, predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem, i dalje suvereno na 1. mjestu! SDP-u nije pomogao ni Peđa Grbin. Domovinski pokret MŠ (8.4%), Most (7.3%) i Možemo (6.7%) jedine su još stranke/platforme koje prelaze prag.

Kako napominju na Novoj TV, istraživanje je obuhvatilo pokušaj ubojstva policajca na Markovu trgu, ali u manjem opsegu. Taj strašni čin, naime, zbio se u posljednjem tjednu istraživanja. Rekordne brojke zaraženih nisu pak obuhvaćene.

HDZ suvereno prvi

HDZ je i dalje prvi izbor hrvatskih građana. Imamo potporu od 32.5%. SDP je s novim predsjednikom opet daleko iza nas na drugom mjestu - može računati na 18.7% potpore.

HDZ s čak 13.8% razlike, dakle, premoćno, uvjerljivo vodi.

Možemo pada

Domovinski pokret MŠ (8.4%), Most (7.3%) i Možemo (6.7%) jedine su još stranke/platforme koje prelaze prag.

Pad na 5. mjesto bilježi Možemo - s manjim rejtingom od 1.5% u odnosu na rujan. Možda je razlog tome njihov sve odbojniji ljevičarski radikalizam, a možda i to što je gđa Ivana Kekin u zadnja dva tjedna dala 12 intervjua, a g. Tomislav Tomašević 118 puta ponovio da će se kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika.

Prag zvan čežnja

Ostale stranke daleko su od izbornog praga od 5%: Pametno (3.8), Živi zid (2.1), HSS (1.6), HSU (1.5) te IDS i Stranka s imenom i prezimenom (STRIP) s po 1.4 posto.

Glasni bez glasova

Svi ostali od ljevice do desnice imaju manje od magične granice od 1 posto. Skupa, kada bi ih se mehanički zbrojilo, imali bi 4.8%.

Među njima su, primjerice, HRAST s 0.7 i Glas s 0.1%. Neodlučnih birača je 9.9%.

Nastavljamo rasti. S rejtingom od 33.7% gotovo smo dvostruko jači od SDP-a!

A A A