Vijesti
5. 11. 2020.

30. rođendan „Tigrova“ - Slobodna Hrvatska izgrađena je na žrtvi naših junaka!

Povijest 1. gardijske brigade počela je s vjerom u Hrvatsku i zato smo joj se stavili na raspolaganje, a naša odvažnost i zajedništvo ostvarili su nezamislivo i naizgled neostvarivo! - istaknuo je PPVRH i ministar hrvatskih branitelja te zamjenik predsjednika HDZ-a general Tomo Medved u FB objavi pod naslovom „ZA HRVATSKU KAO TIGAR“.

Našu smo povijest, nastavio je Medved, ispisivali od istočne i zapadne Slavonije, preko Banovine, Velebita i Južnog bojišta, sve do završnih oslobodilačkih operacija Bljeska i Oluje, a naš put je put hrabrosti i časti hrvatskih vojnika koji su pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vodili i dobili najteže bitke.

11.000 Tigrova

Dodao je da je oznaku Tigrova ponosno na svojoj odori nosilo 11.000 pripadnika, da je pod njom za hrvatsku slobodu živote na Oltar domovine položilo 367 Tigrova, dok se za šestoricom još uvijek traga:

- Dragi Tigrovi, dragi prijatelji, budimo ponosni što pripadamo naraštaju koji je imao povijesnu priliku sudjelovati u ostvarenju težnje hrvatskoga naroda. I dok slavimo, u srcu su nam upravo oni koji više nisu s nama. Ali s nama su njihove obitelji kojima i u ovoj prigodi tridesete obljetnice iskazujemo posebnu zahvalu.

Zajedništvo i ljubav prema Domovini

- Zbog naših prijatelja koji su dali živote za našu slobodu, zajednički cilj nam i danas treba biti da ideal ljubavi prema Hrvatskoj i zajedništvo iz Domovinskog rata prenesemo na našu djecu i unuke. Na one kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Hrvatsku, izgrađenu na žrtvi naših junaka. Svim pripadnicima Tigrova, braći po oružju, čestitam 30. rođendan i pozdravljam vas našim pozdravom - Za Hrvatsku kao Tigar!

A A A