Vijesti
6. 11. 2020.

Penava nastavlja suludo opravdavati teroristički čin na Markovu trgu. Za njega je to “dječja igra, šala, pošalica“!?

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“: Ivan Penava svojim opasnim, huškačkim izjavama daje nemjerljiv doprinos radikalizaciji društva, a u toj mu misiji raspirivanja netrpeljivosti nesebičnu potporu pruža stranka u kojoj se pronašao. Mi, branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, koji smo oslobodili RH boreći se protiv velikosrpske agresije, još jednom jasno osuđujemo zlodjelo s Markova trga te ga smatramo izravnim udarom na demokraciju, mir i slobodu za koje smo bili spremni umrijeti.

Priopćenje Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ donosimo u cijelosti:

Nabujala mržnja

Gostujući u TV emisiji Bujica (4. studenog 2020.), saborski zastupnik Ivan Penava izrekao je niz neistinitih, čak i opasnih tvrdnji - na koje želimo upozoriti širu hrvatsku javnost. Ponovno je relativizirao pokušaj teškog ubojstva trojice hrvatskih policajaca na Markovu trgu, od kojih je jedan i ranjen.

„Upoznao sam jako puno ljudi koji su teško stradali u Domovinskom ratu i kojima je jedna ovakva pucnjava dječja igra, šala, pošalica“ - izjavio je g. Penava i ostao živ!

Ne znamo kome takav bezuman, sumanuti čin, u kojem samo pukom srećom nije stradalo više ljudi,  može biti “dječja igra, šala, pošalica“.

Izravni udar na demokraciju i slobodu

Mi, hrvatski branitelji okupljeni u ovoj Zajednici, mnogo toga smo doživjeli tijekom Domovinskog rata, rata u kojem smo branili i oslobađali svoju domovinu boreći se protiv velikosrpske agresije, ali zlodjelo s Markova trga u potpunosti osuđujemo te ga smatramo izravnim udarom na demokraciju i slobodu za koju smo bili spremni umrijeti.

Pozivamo sve da poštuju demokratski izabrane institucije države za koju smo se borili & ne nasjedaju na huškačke manipulacije!

Osuđujemo i ovakve paušalne izjave, koje smatramo opasnima, ne samo za one protiv kojih su izravno usmjerene - a u ovom je slučaju to predsjednik Vlade Andrej Plenković - nego i za hrvatsko društvo u cjelini.

Relativizacija napada na hrvatske državne institucije

Nastavljajući relativizirati i negirati, pa i opravdavati taj teroristički čin i napad na hrvatske državne institucije - Vladu RH i Hrvatski sabor, čiji je “uvaženi saborski zastupnik“ - Ivan Penava daje svoj nemjerljiv doprinos aktualnim pokušajima radikaliziranja društva.

Nećemo ustuknuti pred silinom te mržnje, pred tim huškačima & lašcima! Lekcije o domoljublju neće nama dijeliti frustrirani gubitnici!

Ovaj put “meta“ mu je predsjednik Vlade Andrej Plenković, za kojega je besramno ustvrdio da je “ostao šokiran nesretnim činom i napadom na Banske dvore. Nikada se s time nije suočio, bio je apsolutno u šoku, cijeli život je imao puno udobniju situaciju pa nije možda nikad čuo pucnjeve. Kad bih bio do kraja dobrohotan, onda bih rekao - usplahirio se!“, zaključivši kako ”on jednu tragediju, koja se nije smjela dogoditi, iskorištava u političke svrhe”.

Besramni stranački huškač

Pitamo Penavu u kakve on svrhe iskorištava ne samo ovu tragediju, nego i sve žrtve Vukovara i stradalnike Domovinskog rata, na koje se bespravno poziva?

Sam sebi dodjeljuje ulogu narodnog tribuna i stranačkog huškača, a stranka u kojoj se kao takav pronašao i snašao očito mu daje nesebičnu potporu u njegovoj suludoj misiji raspirivanja netrpeljivosti i unošenja nemira među Vukovarce, pa i šire, umjesto da kao gradonačelnik Vukovara barem pokuša uspostaviti mir za koji smo se mi, hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, borili i ginuli.

Gospodine gradonačelniče i uvaženi saborski zastupniče, okanite se „ćorava posla“ i primite se posla za koji ste itekako dobro plaćeni.

 

A A A