Vijesti
9. 11. 2020.

Hrvatska nastavlja graditi savezničke i partnerske odnose sa SAD-om

Čestitam izabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris! Hrvatska vlada raduje se suradnji s vama i vašom administracijom na jačanju bilateralnih odnosa i snaženju transatlantskog partnerstva - poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković na Twitteru.

Nastavit ćemo graditi savezničke, partnerske, kvalitetne odnose između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Puno toga nas povezuje, među ostalim, naravno, i šire transatlantsko partnerstvo koje postoji između SAD-a i Europske unije - istaknuo je pak Andrej Plenković u izjavi za medije nakon što je već putem Twittera bio čestitao izabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris.

Ovi su izbori pokazali nevjerojatan interes američkih građana. Glasovalo je njih gotovo 145 milijuna, što je jako dobro za demokratski proces - dodao je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

CONGRATULATIONS!

Andrej Plenković na Twitteru: Congratulations to President-Elect Joe Biden and Vice President-Elect Kamala Harris! Croatian Government looks forward to working with you and your administration on strengthening bilateral ties and enhancing transatlantic partnership!

A A A