Vijesti
4. 12. 2020.

Predsjednici saborskih odbora Zdravka Bušić & Marko Pavić s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom

HDZ-ovi zastupnici istaknuli su svoju snažnu potporu Hrvatima u Republici Srpskoj (BiH) i naporima Vlade RH da se riješe pitanja od njihovog interesa - zaštita privatne imovine i povrat imovine Katoličke crkve, korištenje sredstava iz fondova EU-a za projekte koji bi unaprijedili održivi povratak i kvalitetu života naših sunarodnjaka, stambeno zbrinjavanje, prekogranična suradnja…

Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić te predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić održali su na Markovu trgu, u Hrvatskom saboru, sastanak s biskupom Banjalučke biskupije mons. Franjom Komaricom. 

Spremnost na suradnju & zajedničko traženje rješenja

Biskup Komarica izvijestio je domaćine o razvoju događaja nakon posjeta hrvatskog izaslanstva Banjoj Luci krajem listopada ove godine, na kojem se razgovaralo o političkim i gospodarskim temama, regionalnoj i prekograničnoj suradnji, korištenju sredstava iz pristupnih fondova EU-a za projekte koji bi unaprijedili održivi povratak, stambeno zbrinjavanje i kvalitetu života Hrvata u Republici Srpskoj (BiH), zaštiti njihove imovine, povratu imovine Katoličke crkve i ostalim aktualnim pitanjima.

Biskup je prenio poruku dužnosnika Republike Srpske o spremnosti na suradnju i zajedničko traženje rješenja sukladno zakonu.

Grlić Radman & biskup Komarica: Hrvatska će se bezuvjetno nastaviti zauzimati za što bolji položaj Hrvata u BiH!

Briga o svim Hrvatima - neodvojivi dio politike HDZ-a

Zdravka Bušić i Marko Pavić istaknuli su predanost snažnoj, kontinuiranoj potpori naporima da se riješe preostala otvorena pitanja, posebno ona koja se odnose na imovinsko-pravna pitanja, povrat imovine Katoličke crkve te pokretanje projekata koji bi omogućili podizanje kvalitete života Hrvata na tom području.

Pomoć KŠC-u „Ivan Pavao II“ u Bihaću - Naša Vlada sustavno podupire Hrvate u BiH!

Biskup Komarica također je upoznao domaćine s razvojem projekta nedavno otvorene „Kuće susreta“ i Europskog centra za pomirenje, mir, međureligijsku i međuetničku suradnju.

A A A