Vijesti
15. 1. 2021.

Hrvati iz BiH obnovit će zgradu jedne institucije na Banovini & graditi obiteljske kuće koje su srušene u potresu

IZ MOSTARA: JEDAN NAROD - JEDNO SRCE! Dragan Čović: Zajedno - bez obzira na to gdje živimo! Zvonko Milas: Mi Hrvati neraskidivo smo vezani! U ovoj tragediji iskazujemo nacionalno zajedništvo kao u Domovinskom ratu. Nikola Mažar: Hrvatsko srce ne poznaje granicu! Osim volontera koji su pristigli na Banovinu, tvrtke iz BiH donirale su veliki broj kontejnera i kamp prikolica.

Hrvati iz BiH iskazuju solidarnost, želimo pomoći područjima koje je pogodio užasni potres. Pokazujemo nacionalno zajedništvo bez obzira na to gdje živimo! - poručio je u Mostaru predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sastanka s dvojicom državnih tajnika Središnjih državnih ureda RH - za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom te za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom.

Jedan narod - jedno srce!

Državni tajnik Milas zahvalio je Hrvatima iz BiH na solidarnosti i velikom srcu:

- Mi Hrvati iz BiH i Hrvati iz RH pokazujemo zajedništvo jednako kao što je bilo prije 30 godina u Domovinskome ratu. Ovaj strašan potres, ova velika nesreća još je jednom potvrdila da su Hrvatska i Hrvati izvan RH neraskidivo vezani!

Hrvati izvan RH ujedinjeni u pomoći stradalima u potresu!

Hrvatsko srce ne poznaje granicu!

Državni tajnik Mažar istaknuo je pak da je hrvatski narod iz BiH već uključen u pomoć, da se već prvog dana nakon potresa na pogođenom području vidjelo mnoštvo registarskih tablica iz BiH:

- Hrvatsko srce ne poznaje granicu! Osim volontera koji su pristigli na Banovinu, tvrtke iz BiH donirale su stambene kontejnere i kamp prikolice za privremeni smještaj unesrećenih stanovnika u tom kraju Lijepe Naše. Hvala svima, hvala predsjedniku Čoviću!

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Hrvata u izvršnoj vlasti na lokalnoj i županijskoj razini u BiH.

A A A