Vijesti
29. 1. 2021.

Ne možemo shvatiti da je oporba odbila glasovati o Zakonu o obnovi & pomoći nastradaloj Banovini, Sisku & svim unesrećenim građanima

(VIDEO) Andrej Plenković: Pritom je oporba za rušenje kvoruma iskoristila činjenicu da se naš najstariji zastupnik Miroslav Tuđman u bolnici bori za život. Šokiran sam njezinom destruktivnošću! Gordan Jandroković: Spriječili su da Hrvatski sabor usvoji zakon o 100% obnovi. Bilo im je važnije nakratko likovati da većina „nema kvorum“. Dno dna! Akademik Željko Reiner: Unesrećeni građani zapamtit će da oporba nije htjela glasovati za obnovu njihovih razrušenih domova.

Ružno, jadno, žalosno… Udružena oporba svih boja i zastava onemogućila je da Hrvatski sabor ne samo usvoji izmjene Zakona o obnovi, nego i da glasuje o Isključivom gospodarskom pojasu ili Nacionalnoj razvojnoj strategiji Hrvatske.

Sjaj & bijeda udružene oporbe

A to su oporbenjaci učinili iz jednoga jedinoga prizemnog razloga - kako bi se mogli nakratko hvalisati i praviti važnima. Važniji su sami sebi od pomoći sugrađanima koji su nastradali u potresu.

Donosimo sažetke izjava predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i potpredsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera.

PLENKOVIĆ: Tešku bolest našeg zastupnika iskoristili su za politikantske ciljeve!

Naš najstariji zastupnik Miroslav Tuđman u bolnici se bori za život, a udružena oporba to iskoristi u Hrvatskom saboru kako bi srušila kvorum. Šokiran sam njihovim ponašanjem, njihovom destruktivnošću, bolest su iskoristili za politikantske ciljeve. Neću im to zaboraviti! I nije u pitanju kvorum većine, nego je profesor Tuđman u nemogućnosti sudjelovati na sjednici.

Mogao bih shvatiti da inzistiraju na svom prijedlogu za Hrvatsku gospodarsku komoru - iako ga smatram ishitrenim i demagoškim - ali ne mogu shvatiti da zbog 42 kune mjesečne članarine nisu moglo glasovati o izmjenama Zakona o obnovi, kojima želimo pomoći Siščanima, Petrinjcima, svim našim sugrađanima koje je pogodio potres, ili o Nacionalnoj razvojnoj strategiji Hrvatske i Isključivom gospodarskom pojasu.

JANDROKOVIĆ: Dno dna! Smatrao sam Grbina ozbiljnijim političarem

Izjava Peđe Grbina je dno dna! Spriječio je da Hrvatski sabor usvoji 100% obnovu Siska, Petrinje i ostalih nastradalih područja, ali ima obraza vrijeđati i vulgarno tvrditi da sam ja „pokazao srednji prst“ pogođenim ljudima.

Umjesto da donošenjem Zakona o obnovi čim prije pomognemo sugrađanima, SDP-u je bilo važnije da ispadne da parlamentarna većina „nema kvorum“. A pritom su nečasno iskoristili to što je zastupnik Miroslav Tuđman ozbiljno bolestan, znali su da ne može biti na Markovu trgu. Smatrao sam novog predsjednika SDP-a ozbiljnijim političarem.

REINER: Banovina & Sisak zaboraviti im neće!

Onemogućili su glasovanje o Zakonu o obnovi s jedinim ciljem da nakratko likuju da većina „nema dovoljno zastupnika“. A za taj su „cilj“ iskoristili teško zdravstveno stanje jedno zastupnika. Nečuveno, žalosno!

Petrinjci, Siščani, Glinjani, građani pogođeni potresom zapamtit će da oporba nije htjela glasovati za obnovu njihovih domova.

A A A