Vijesti
31. 1. 2021.

Sućut predsjednika Plenkovića u povodu smrti prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana

S velikom sam tugom primio vijest o smrti dragog prijatelja i kolege. Kao istaknuti sudionik Domovinskog rata, dao je doprinos ostvarenju vizije svog oca Franje Tuđmana - stvaranju slobodne, neovisne i demokratske Hrvatske. Uspjesima HDZ-a uvelike je pridonio razboritošću i prirodnim autoritetom čovjeka koji je posvećen zaštiti nacionalnih interesa. Snažno se zalagao za prava Hrvata u BiH i čuvanje ostavštine prvog hrvatskog predsjednika. Sveučilišni profesor, publicist, zastupnik i jedan od utemeljitelja našeg obavještajnog sustava, ostavio je neizbrisivi trag u novijoj hrvatskoj povijesti.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je sućut obitelji povodom smrti prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, koji je preminuo u nedjelju navečer u 75. godini u Klinici za infektivne bolesti bolesti dr. Fran Mihaljević.

U izrazima sućuti stoji:

Pridonio ostvarenju državotvorne vizije svog oca

Poštovana obitelji Tuđman,

s velikom sam tugom primio vijest o smrti vašeg voljenog sina, brata, supruga i oca, istaknutog hrvatskog znanstvenika i političara, našeg dragog prijatelja i kolege Miroslava Tuđmana.

Sin prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i sudionik Domovinskog rata, dao je doprinos ostvarenju vizije svog oca - stvaranju slobodne, suverene, neovisne i demokratske Hrvatske, njenom međunarodnom priznanju i teritorijalnoj cjelovitosti te izgradnji političkih, društvenih i znanstvenih institucija.

Zaštita nacionalnih interesa & obrana prava Hrvata u BiH

Napustio nas je u zreloj fazi života, obnašajući dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru u kojem je predstavljao stranku koju je osnovao njegov otac, kojoj se i sam pridružio, te njezinim uspjesima uvelike pridonio svojom razboritošću, mirnoćom i prirodnim autoritetom čovjeka koji je posvećen zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.

Snažno se zalagao za obranu prava hrvatskog naroda u BiH i čuvanje ostavštine prvog hrvatskog predsjednika. U javnosti je prepoznat i kao autor znanstvenih rasprava u kojima je na argumentiran način govorio o stvarnim uzrocima ratova u Hrvatskoj i BiH.

Neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti

Sveučilišni profesor, publicist, zastupnik u Hrvatskom saboru i jedan od utemeljitelja hrvatskog obavještajnog sustava svojim je stručnim, pedantnim i marljivim političkim, društvenim i akademskim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti.

U ovim tužnim i bolnim trenucima za vašu obitelj, sve prijatelje, kolege i poznanike dragog Miroslava, molim Vas da primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja, u ime Vlade Republike Hrvatske, Hrvatske demokratske zajednice i moje osobno.

A A A