Vijesti
16. 2. 2021.

Dr. Mario Kordić - novi gradonačelnik Mostara!

Čestitamo i dr. Kordiću i sestrinskom HDZ-u BiH! U 3. krugu glasovanja novi prvi čovjek Mostara dobio je podršku 17 članova Gradskog vijeća, a Zlatko Guzin (SDA) - 16. Nevažeća su bila 2 listića. Plenković: Gradonačelniku želimo puno uspjeha u realizaciji razvojnih projekata na dobrobit svih građana! MVEP: Pozivamo na provedbu i 2. dijela Sporazuma Čović-Izetbegović - reformu izbornog zakona. Nema sumnje kako bi to ubrzalo put BiH prema EU-u i NATO-u. Katičić: Privrženi smo nastavku suradnje na zaštiti položaja Hrvata kao konstitutivnog naroda te na EU i reformskom putu BiH.

U svom prvom istupu u Gradskom vijeću nakon što je izabran za gradonačelnika, dr. Kordić - inače kirurg i dosadašnji ravnatelj Doma zdravlja Mostar - naglasio je da „nijedna strana nije gubitnik u ovom derbiju“:

- Dobitnik je Mostar. Od danas želim da radimo kao jedno, pozivam sve vijećnike da budu potpora daljnjem razvoju našeg grada, izgradnji suživota i mira. Dužnost koju sam preuzeo nije nezahvalna, već časna. Probleme koji su se nagomilali u Mostaru stavljat ćemo, jedan po jedan, na dnevni red te ih zajedno rješavati.

Mostar bude na ponos svojih građana!

Napominje da se od Mostara ne smije ponovno praviti velika politička tema, nego se trebaju početi rješavati svakodnevni problemi koji muče građane:

- Bit ću prvi među jednakima, pokušat ću da na svim važnim pitanjima postignemo konsenzus. Sve svoje znanje i energiju uložit ću da Mostar bude na ponos svih svojih građana.

Medved pozvao birače u Mostaru da na lokalnim izborima 20. prosinca podrže HDZ BiH!

Čestitke iz BiH i Republike Hrvatske

Donosimo čestitke koje su novom mostarskom gradonačelniku uputili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

PLENKOVIĆ: Puno uspjeha u vođenju grada i realizaciji razvojnih projekata!

Čestitam Mariju Kordiću na izboru za novog gradonačelnika Mostara, nakon pobjede HDZ-a BiH na lokalnim izborima. Gradonačelniku Kordiću želimo puno uspjeha u vođenju grada i u realizaciji ključnih razvojnih projekata na dobrobit svih građana Mostara!

Podrška HDZ-u BiH na izborima u Mostaru: „Hrvati moraju ostati okupljeni oko politike zajedništva kako bi se izborili za ravnopravnost“

ČOVIĆ: ZA europski Mostar!

Naš kandidat dr. Mario Kordić novi je gradonačelnik Grada Mostara! U ime političke obitelji HDZ-a BiH upućujem mu iskrene čestitke i želim sreću u radu za europski Mostar i za sve žitelje jedinstvenog Grada!

KATIČIĆ: Zaštita položaja Hrvata & euroatlantski i reformski put BiH!

Poštovani doktore, i Vama osobno i našoj sestrinskoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH čestitam na izboru za gradonačelnika Mostar. Želim Vam svako dobro i puno uspjeha u vođenju i izgradnji ponosnog i europskog Mostara te u realizaciji razvojno-socijalnih projekata koji će unaprijediti život svih Vaših sugrađana!

Čestitajući Vam još jednom, iskazujemo privrženost nastavku prijateljske i partnerske suradnje na zaštiti položaja Hrvata kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda u Bosni i Hercegovini te ćemo i nadalje najsnažnije moguće podržavati euroatlantski i reformski put cijele BiH na dobrobit svih njenih državljana.

MVEP: I međunarodna je zajednica dugo očekivala ovaj trenutak!

Čestitamo Mariju Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara i pozdravljamo okončanje izbora i konstituiranje institucija u tom gradu!

Građani Mostara poslije 12 godina imali su priliku birati svoje predstavnike. Uz njih, i međunarodna je zajednica dugo očekivala taj trenutak i pridavala mu iznimnu važnost. Mostar je grad od izuzetnog značaja te vjerujemo da će još snažnije krenuti putem željenog prosperiteta.

Reforma izbornog zakonodavstva

Pozdravljamo i to što se uspješnom provedbom ovih lokalnih izbora ispunjava dio postignutog političkog Sporazuma predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji je dogovoren pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice 17. lipnja 2020. u Mostaru.

Pozivamo na provedbu drugog dijela Sporazuma - reformu izbornog zakonodavstva. Nema sumnje kako bi to dovelo do stabilizacije političkih i društvenih odnosa u BiH, pospješilo njezinu funkcionalnost te ubrzalo njezin put prema Europskoj uniji i NATO-u.

A A A