Vijesti
22. 2. 2021.

3 kandidatkinje za županice!

(VIDEO) Andrej Plenković o zajedničkoj sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a: Naravno, razgovarali smo i o pobjedi na nadolazećim lokalnim izborima. S posebnim zadovoljstvom mogu objaviti da je Antonija Jozić naša kandidatkinja u Požeško-slavonskoj županiji, Martina Furdek Hajdin u Karlovačkoj, a dr. Irena Hrstić u Istarskoj!

Raspravili smo sve aktualne teme od aktivnosti Vlade RH, s naglaskom na zajedničkoj borbi protiv COVID-a i nastavku cijepljenja, preko priprema za Hrvatski sabor do sastanka Europskog vijeća u četvrtak i petak. Definirani su svi kandidati za lokalne izbore, još jedino primorsko-goranski HDZ nije odredio tko će u političku utakmicu za župana - također je izdvojio predsjednik HDZ-a i Vlade nakon sjednice.

Donosimo sažetak odgovora Andreja Plenkovića na više novinarskih (pot)pitanja o slučaju „Tri majmuna“ i pismu koje mu je danas uputio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel:

Što je iduće? Lupanje letvom?

Prvi korak je pucanje na Banske dvore, drugi je nepuštanje HDZ-ovaca u kafiće, a što je iduće? Lupanje letvom?

Nebitna su „Tri majmuna“, nebitno je tko je autor te objave, bitna je poruka. Bitni su izostanak jedne, ipak, ozbiljnije reakcije i osude g. Obersnela, koji je tada otprilike rekao da „treba smiriti strasti“, i totalna šutnja g. Zlatka Komadine - iako je već prošlo 10-ak dana.

Dobro su se sjetili

Vidim da je danas nakon moje izjave reagirala pučka pravobraniteljica, što pozdravljam. Valjda je trebalo da istupim pa da se netko sjeti da diskriminirajuća poruka o HDZ-ovcima ipak nije ok.

Začuđujuća je ta količina dvostrukih kriterija. Nasrću na ni krivog ni dužnog Davora Filipovića, a prešućuju SDP-ove ispade!

Radikalizaciji & primitivizmu kažem - ne!

Osim toga, zar smatrate normalnim da se tvrdi da HDZ-ovci „sve one koji ne misle kao oni proglašavaju srbočetnicima“. Da, to je citat tog „autora“.

To su vrlo ozbiljne kvalifikacije koje u hrvatskom društvu dižu podjele, isključivost, radikalizaciju, paušalnost na razinu primitivizma kojem ja kažem - ne. Moramo stvari nazivati onakvim kakve jesu. Ovo je bio šovinizam, rasizam.

Činim sve kako bih pomogao Rijeci!

Današnje golemo pismo riječkog gradonačelnika? Više ne „smiruje strasti“, nego me pita - što ja imam s Rijekom?

Ja Rijeku volim, u Rijeku često dolazim, u Rijeci je živio moj stric, u Rijeci žive moji rođaci, Rijeka mi je jedan od najdražih gradova i činim sve da joj pomognem koliko god mogu. A i cijeloj Primorsko-goranskoj županiji. Nema nikakve veze obrazac ponašanja jednog pojedinca s Gradom Rijekom ili PGŽ-om.

Goranskim (grado)načelnicima milijunski ugovori ZA kvalitetniji život, vrtiće, ceste, javnu rasvjetu!

A A A