Vijesti
15. 3. 2021.

Tomašević i dalje bježi od sučeljavanja, a uspavani „princ parkinga“ Škoro & prateći vokal Klisović zgodan su tandem iz bajke

(VIDEO) Davor Filipović u Dnevniku Nove TV: Pozivam Tomaševića da se napokon suočimo, pa da vidimo tko bi koga „cijepio“. Neka Zagrepčani vide tko nudi viziju razvoja, a tko destrukciju. Kada god se gradi, on prosvjeduje. Stigne s transparentima brže od vozila hitne pomoći. * Najbolji odgovor na prljavu kampanju kojoj sam izložen i dvostruke kriterije? Dok sam igrao košarku za hrvatsku reprezentaciju, slušao sam zvižduke protivničkih navijača. No to me dodatno motiviralo da još jače i bolje zaigram te da - pobijedim! Tako će biti i sada, u ovoj političkoj utakmici!

U odličnom nastupu u središnjoj informativnoj emisiji Nove TV, sveučilišni profesor Davor Filipović u razgovoru s kolegicom Sabinom Tandarom Knezović postavio je i pitanje - Zašto neki misle da je uspjeh rezerviran isključivo za druge?

Donosimo ključne poruke našeg kandidata za zagrebačkog gradonačelnika:

Profesionalni demonstrant

Tomašević i dalje izbjegava sučeljavanje. Pozivam ga da se suoči sa mnom, pa da vidimo kako bi me on to „cijepio“. Kada god se gradi, on prosvjeduje. Stigne s ekipom i transparentima brže od vozila hitne pomoći.

Princ adventskih kućica & prateći vokal

Miroslav Škoro je spavao u bajci. Sjetite se adventskih kućica i parkinga pokraj bolnice, najskupljeg u Zagrebu, koji je naplaćivao bolesnim ljudima i njihovim obiteljima. On je započeo s bajkama, a Joško Klisović nastavlja. Zgodan su tandem - Klisović se kandidira za Škorina pratećeg vokala.

Nitko neće završiti na ulici

Uvest ću red u Gradsku upravu i Holding. No za razliku od Klisovića i Tomaševića, koji su najavili masovne otkaze, radnicima poručujem da nitko neće završiti na ulici. Reorganizirat ćemo rad i uvesti sustav nagrađivanja. Pravi ljudi - na pravim mjestima.

Konsolidacija gradskih financija

Profesor sam na Ekonomskom fakultetu, radio sam u reviziji i kao investicijski analitičar, vjerujem da sam pravi odabir za gradonačelnika. U četiri godine mandata u Gradskoj skupštini detaljno sam se upoznao sa svim gradskim problemima, a posebno s financijama.

Osobno sam prošle godine u rujnu upozorio kako bi Zagreb, ako ne dođe do zaokreta, mogao doživjeti bankrot - crnu sudbinu američkog Detroita. Ključ je u rashodovnoj strani ZG proračuna. Moraju se preispitati sve stavke materijalnih rashoda koji su 2019. iznosili više od 3.3 milijarde kuna.

Oporbeni nadzor nad natječajima

Transparentnost je ključ upravljanja financijama - uz uvođenje antikorupcijskog standarda. Uvest ću imovinske kartice pročelnika i svih direktora u gradskim službama i komunalnim poduzećima, kao i oporbeni nadzor nad svim projektima. Tomašević i Klisović moći će biti članovi povjerenstava te kontrolirati natječaje i provedbu projekata.

Spriječili Manhattan na Savi & kompostanu

HDZ se u Gradskoj skupštini suprotstavio svemu što je smatrao da ne valja. Primjerice, rekli smo ''ne!'' i GUP-u i tzv. Manhattanu na Savi i kompostani u Brezovici. A što se tiče preplaćenih projekata poput sljemenske žičare, to sam glasno kritizirao, no sukladno Statutu Grada Zagreba gradonačelnik je isključivo odgovoran za realizaciju.

Zagreb - centar izvrsnosti

Tvornica cjepiva protiv COVID-a? Može biti izgrađena u manje od godinu dana, temeljit će se na najnovijim tehnologijama, kakve imaju Belgija i Njemačka. Ne vidim zašto mi ne bismo mogli postati centar izvrsnosti. Zašto neki misle da je uspjeh rezerviran isključivo za druge? Kad otvorim tvornicu, baš me zanima hoće li Tomašević doći kao uzvanik u ime oporbe ili u ulozi prosvjednika.

Prljava kampanja & dvostruki kriteriji

Koji je najbolji odgovor na prljavu kampanju kojoj sam izložen i dvostruke kriterije? Dok sam igrao košarku za hrvatsku reprezentaciju, slušao sam zvižduke protivničkih navijača. No to me samo dodatno motiviralo da još jače i bolje zaigram te da - pobijedim! Tako će biti i sada, u ovoj političkoj utakmici!

Filipović objasnio izjavu o tvornici cjepiva: "Ne vidim zašto mi ne možemo postati centar izvrsnosti. Bit će izgrađena u manje od godinu dana"

A A A