Vijesti
24. 3. 2021.

I u travnju nastavljamo s mjerama za očuvanje radnih mjesta! Produžujemo i mjere pomoći pogođenim sugrađanima na Banovini!

4 LIJEPE VIJESTI! Andrej Plenković: 1. Država će i idućeg mjeseca „pokrivati“ plaće od 4.000 kuna neto po svakom radniku u ugroženim djelatnostima u privatnom sektoru. 2. Nastavljamo s nadoknadom fiksnih troškova za sve poslovne subjekte koji na to imaju pravo sukladno utvrđenim kriterijima. 3. Osobe koje su na Banovini i u Sisku ostale bez krova nad glavom i dalje će biti oslobođene plaćanja računa za struju i grijanje. 4. Vožnja autocestom prema Sisku ostaje besplatna.

U izjavi za medije u Banskim dvorima nakon sjednice Užeg kabineta, predsjednik Vlade RH i HDZ-a najavio je da će se nastaviti s mjerama za očuvanje radnih mjesta i tijekom travnja:

- Dakle, država će i idućeg mjeseca „pokrivati“ plaće od 4.000 kuna neto po svakom radniku u ugroženim djelatnostima u privatnom sektoru. Također, nastavit ćemo i s nadoknadom fiksnih troškova za one subjekte kojima je zbog protuepidemijskih mjera onemogućena poslovna aktivnost.

POTVRDA STABILNOSTI: Svjetska agencija Standard & Poor's zadržala kreditni rejting Hrvatske na investicijskoj razini!

Očuvana zaposlenost

Dok su neki zloguko najavljivali „400.000 otkaza“, upravo je Mjerom „Očuvanje radnih mjesta“, koju je Vlada uvela prije gotovo godinu dana - podsjetio je Plenković - očuvana zaposlenost:

- Podaci o ukupnom broju osiguranika krajem ožujka mogli bi pokazati da je on čak i veći nego u istom razdoblju prošle godine. S tom mjerom, u koju smo dosad uložili više od 10 milijardi kuna, očuvali smo radna mjesta i omogućila gospodarstvenicima da premoste koronakrizu.

Nastavak nadoknade računa za struju na Banovini

Najavio je još jednu odluku Vlade, koja je važna za stanovnike Banovine i Siska - onu o nastavku mjere nadoknade troškova električne energije:

- Struja će i u travnju biti nadoknađena za sve one koji su stradali u potresu.

Također, Hrvatske autoceste nastavit će s nenaplatom cestarine od Zagreba do Lekenika.

A A A