Vijesti
24. 4. 2021.

CROBAROMETAR: HDZ raste, SDP - tone. Povećali smo prednost na više od 14 postotnih bodova!

SDP je zabilježio mjesečni pad od 0.9%, što i ne začuđuje s obzirom koliko blamaža sam sebi priređuje njihov posrnuli „lider“ Peđa Grbin. Osim njih, prema istraživanju Nove TV najveći su gubitnici Možemo & Tomislav Tomašević. Pali su za 0.7% u odnosu na ožujak. No podatak o „topljenju“ podrške toj aktivističko-populističkoj družini gotovo svi prešućuju.

HDZ ne samo da je i dalje, već mjesecima i mjesecima, najjača stranka, da premoćno, uvjerljivo vodi spram SDP-a, nego i bilježi rast rejting u odnosu na prošli mjesec. Prema redovitome mjesečnom istraživanju Crobarometar, imamo potporu 29.3 posto hrvatskih građana.

HDZ u premoćnoj, suverenoj prednosti. Vodimo ispred posrnulog SDP-a za golemih 13.1%!

Veliki pad SDP-a

Sve destruktivnija i nervoznija družina kurira Peđe Grbina, bombarderke Mirele Ahmetović i oktroiranog kandidata Joška Klisovića ima gotovo upola manje od HDZ-a.

Tresla se brda, rodila se - oporba! Uspjela skupiti samo 44 glasa!

Travanj završavaju na 15.1 posto, s velikim mjesečnim padom od 0.9 posto. I ne čudi s obzirom koliko blamaža sam sebi priređuje njihov „lider“ Grbin.

Kurir Peđa Grbin završit će poput Bernardića! Bez asistencije s Pantovčaka nitko ne bi niti znao da je on predsjednik SDP-a

Najveći gubitnik uz Grbina

Možemo i Tomislav Tomašević i dalje su na 3. mjestu (8.7%), no s padom gotovo istim kao SDP - od 0.7 posto.

Dvojcu Tomašević/Klisović pridružila se Škare Ožbolt. Filipović: „Neće me zaustaviti ni to što su sada 3:1 protiv mene!“

Malo koji je medij, međutim, zamijetio, makar konstatirao, činjenicu o „topljenju“ podrške aktivističko-populističkog nasljednika Ivana Vilibora Sinčića…

Most ili DP, Grmoja ili Škoro

MOST je na 4. mjestu s potporom od 7.7 posto, a od svih ostalih političkih opcija još samo Domovinski pokret, sa 6.6 posto, prelazi izborni prag.

Ispod izbornog praga

Ispod praga od 5 postotnih bodova nalaze se, redom, Živi zid (3.4%), Radnička fronta (1.7), Centar (1.2), IDS (1.1) te HSS i HSU s po 1.0 posto potpore.

Glasni bez glasova

Sve ostale stranke, od ljevice do desnice (GLAS, reformisti, „suverenisti“, HNS, HSLS, BM 365…) ispod su magične granice od jedan posto.

Zajedno bi osvojile 6.4 posto.

16.8% neodlučnih

Raste broj neodlučnih birača, onih koji ne znaju koga bi zaokružili. Njih je u travnju 16.8 posto.

A A A