Vijesti
28. 4. 2021.

Župan Nikola Dobroslavić zaslužio je da se Pelješki most otvori u njegovom novom mandatu

Andrej Plenković iz Grada sv. Vlaha: HDZ je na vlasti u 18 od 23 lokalne jedinice u DNŽ-u, s ambicijom još boljeg rezultata. Siguran sam da će, među ostalima, i Mato Franković u Dubrovniku i Dalibor Milan u Metkoviću opet pobijediti nakon odlično odrađenih mandata te nastaviti pridonositi razvoju juga Hrvatske. Kruna naše politike ravnomjernog regionalnog razvoja te sinergije županije, gradova i općina s Vladom RH uslijedit će u listopadu, kada će svi elementi rasponske konstrukcije Pelješkog mosta biti spojeni, te kada za oko godinu dana most bude otvoren!

Uvjeren sam da će HDZ-ovi kandidati ponovno dobiti povjerenje sugrađana, ili prvi put osvojiti mandate, te nastaviti pridonositi razvoju juga Hrvatske - istaknuo je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Plenković nakon predstavljanja naših kandidata za župana, gradonačelnike i načelnike na izborima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pokrivanje plaća za više od 33.000 radnika

Izdvojio je da se HDZ-ova politika ravnomjernog regionalnog razvoja temelji na četiri ključna načela - stalnom dijalogu o bitnim pitanjima, funkcionalnoj i fiskalnoj decentralizaciji te projektnoj suradnji:

- Sinergija između Vlade, županija, gradova i općina omogućila je da se u ovoj županiji dosad potpisalo sedam milijardi kuna europskih sredstava, a u covid-krizi smo dali potporu lokalnim jedinicama sa smanjenim prihodima zbog manje intenzivne turističke sezone. Osim toga, osigurali smo 500 milijuna kuna za isplatu Mjere „Očuvanje radnih mjesta“ za više od 33.000 radnika.

Nastavljamo s mjerama za očuvanje radnih mjesta & s pripremama za pobjedu na lokalnim izborima!

Pelješki most - san generacija

Nastavio je da će kruna takve politike uslijediti u listopadu, kada će svi elementi rasponske konstrukcije Pelješkog mosta biti spojeni, te kada za oko godinu dana most bude otvoren:

- Upravo je župan Nikola Dobroslavić, uz Branka Bačića, najviše zagovarao taj projekt. Zaslužio je da se most otvori u njegovom idućem mandatu! U najboljim je godinama, u izvrsnoj formi, sjajan političar i čovjek, dobro sam upoznat s njegovim aktivnostima i u Europskom odboru regija. On je kalibar ministra vanjskih poslova, a ne samo župana!

Pelješki most bit će spojen do listopada, ostvarit ćemo teritorijalni integritet

DNŽ među 4 najrazvijenije hrvatske županije

Politički oponenti mogu biti nesretni što nemaju takvog kandidata i župana koji pobjeđuje i omogućuje da DNŽ bude među četiri najrazvijenije hrvatske županije - dodao je Andrej Plenković podsjetivši da je HDZ na vlasti u 18 od 23 lokalne jedinice u ovoj županiji, s ambicijom još boljeg rezultata:

- Siguran sam da će, između ostalih, i Mato Franković u Dubrovniku i Dalibor Milan u Metkoviću  ponovno pobijediti nakon odlično odrađenih mandata.

Metković je postao grad koji se spominje po zajedništvu i uspješnim projektima, a ne po jalovim sukobima!

MILIJARDE KUNA EUROPSKIH & NACIONALNIH SREDSTAVA

Sadašnji i budući župan Dobroslavić naglasio je da vjeruje da će osvojiti novi mandat:

- Jer iza sebe u svim jedinicama imamo odlične rezultate. Birače ni u čemu nismo iznevjerili, niti nećemo.

Sadašnji i budući dubrovački gradonačelnik Franković istaknuo je pak da nakon četiri godine mandata i povučenih milijardu kuna europskih i nacionalnih sredstava čistih ruku izlazi pred sugrađane:

- Jasno i transparentno smo vodili Grad, siguran sam da ćemo i u budućnosti na isti način služiti isključivo i jedino građanima, koji su nam uvijek na prvom mjestu. Europski projekti, europski novac!

A A A