Vijesti
28. 4. 2021.

Sve ćemo učiniti da Zagreb postane istinska europska metropola!

IZBORNI PROGRAM. Transparentne financije, besplatni vrtići, Jarunski most, Nacionalna dječja bolnica, plaćanje kamata na kreditima za obnovu, hospicij i domovi za starije osobe, Muzej Domovinskog rata, novi stadion u Maksimiru, Centar za gospodarenje otpadom, ali izvan naselja… ključne su to točke programa koji je predstavio Davor Filipović, naš gradonačelnički kandidat u Zagrebu. Mislav Herman: Znamo kako riješiti probleme koji muče naše sugrađane. Zagrebu trebaju stručnost i ozbiljna politika, kompetencije, iskrena suradnja s Vladom RH, a ne destrukcija, svađe i populističke magle!

Za bolji Zagreb - Sad je bitno! Cijeli Izborni program dostupan je na stranici:

davorfilipovic.hr

Donosimo ključne naglaske iz obraćanja pobjedničkog kandidata koalicije HDZ-HSLS-HSU za gradonačelnika Zagreba sveučilišnog profesora Davora Filipovića:

Borba protiv korupcije & uvid u svaku potrošenu kunu

Puna transparentnost gradskih financija i borba protiv korupcije prvi su prioritet! Zagrepčani će imati uvid u svaku potrošenu proračunsku kunu.

Uvest ću međunarodni antikorupcijski standard ISO 37001 po uzoru na Prag te obvezu objave imovinskih kartica za sve pročelnike i direktore gradskih poduzeća, a oporba će moći nadzirati javne natječaje. Uvest ćemo i sustav ocjenjivanja svih zaposlenika Grada Zagreba.

Hospicij i novi domovi za starije osobe

Osigurat ćemo besplatni vrtić za sve obitelji, zadržati mjeru roditelj-odgojitelj, skrbiti za umirovljenike te izgraditi hospicij i nove domove za starije osobe, a sugrađanima koje je pogodio potres Grad će plaćati kamate na kreditima za obnovu.

Koalicijski sporazum HDZ-HSLS-HSU: Zajedno, idemo po pobjedu u Zagrebu!

Novac je tu, Zagreb ga ima, no potrebno je početi odgovorno upravljati njegovim financijama.

Modernizacija javnog prijevoza

Uz učinkovito povlačenje europskih sredstava i u sinergiji s našom Vladom RH izgradit ćemo Nacionalnu dječju bolnicu, Jarunski most, obnoviti zgrade povijesno-kulturne baštine te vrtiće i škole, novim tramvajima i autobusima na električni ili hibridni pogon modernizirati javni prijevoz.

NE otpadu u Resniku - DA novom stadionu!

Zatvorit ćemo odlagalište Jakuševac, a izvan Zagreba izgraditi Centar za gospodarenje otpadom. Osim toga, osnovat ćemo Muzej Domovinskog rata i izgraditi Veteranski centar za hrvatske branitelje.

Naravno, glavni grad Hrvatske zaslužuje i novi stadion, i to u Maksimiru. Sve ćemo učiniti da naš voljeni Zagreb postane istinska europska metropola!

HERMAN: U sinergiji s Vladom RH učinit ćemo naš grad i život u njemu boljim!

Prije predstavljanja Izbornog programa, uvodno se obratio predsjednik Gradske organizacije HDZ-a dr. med. Mislav Herman. Najavio je da ćemo u sinergiji s Vladom RH realizirati sve razvojno-socijalne projekte iz našeg programa te učiniti naš voljeni grad i život u njemu boljim!

- Sad je bitno! Pobjednička smo stranka, jedina koja može zaustaviti dvojac Možemo/SDP. Što ćemo i učiniti, baš kao što smo i na parlamentarnim izborima, prvi put u povijesti, slavili u sve četiri zagrebačke izborne jedinice!

Spremni za izazove 21. stoljeća

Prepuni samopouzdanja - nastavio je Herman - s pobjedničkim kandidatom Davorom Filipovićem, spremni smo za izazove 21. stoljeća:

- Zajedno, znamo kako riješiti probleme koji muče naše sugrađane. Zagrebu su potrebne stručnost i ozbiljna, odgovorna politika, kompetencije, iskrena suradnja s Vladom, a ne destrukcija, svađe i populističke magle!

Kao što se na nacionalnoj razini HDZ, predvođen predsjednikom Andrejem Plenkovićem, hrabro suočava s krupnim političkim, financijskim, gospodarskim, socijalnim i sigurnosnim izazovima te mijenja Hrvatsku na bolje, tako smo i mi siguran izbor za bolji Zagreb! - zaključio je prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a.

ZAMJENICE - DOCENTICA HRASTE SOČO & SVEUČILIŠNA PROFESORICA KUJUNDŽIĆ TILJAK

Ekonomija i upravljanje poslovnim sustavima, kultura i obnova povijesno-kulturne baštine, zdravstvo, obrazovanje i skrb za ranjive skupine - naših troje kandidata imaju sve što je potrebno za naš grad.

Oni su siguran izbor za bolji Zagreb!

(VIDEO) Docentica Hraste Sočo i sveučilišna profesorica Kujundžić Tiljak - zamjenice našega pobjedničkog kandidata!

A A A