Vijesti
14. 5. 2021.

HDZ i danas svoju politiku temelji na načelima koje je zacrtao dr. Franjo Tuđman!

99. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana. Izaslanstvo naše stranke predvođeno Andrejem Plenkovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja suvremene Hrvatske i HDZ-a u Velikom Trgovišću. „Ovdje smo kako bismo s ponosom, još jednom, evocirali djela toga velikog državnika i vizionara. I 32 godine poslije osnutka, HDZ svoju političku platformu i program temelji na načelima koje je zacrtao dr. Tuđman, a to su domoljublje, državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo, nacionalno zajedništvo & interes hrvatskog naroda u Domovini i diljem svijeta“.

Danas, 99 godina nakon rođenja dr. Tuđmana, s neizmjernim se ponosom prisjećamo najvećeg državnika u našoj slavnoj i olujnoj povijesti.

Put demokracije, slobode i samostalnosti

Nakon što je, zajedno sa stranačkim kolegama, položio vijenac i zapalio svijeću ispred Tuđmanova spomenika kod njegove rodne kuće, predsjednik Andrej Plenković upisao se u knjigu dojmova, a potom dao izjavu za medije.

- Dr. Tuđman predvodio je Hrvatsku i hrvatski narod na putu demokracije, slobode, samostalnosti i neovisnosti te naše branitelje u obrani i oslobođenju Domovine. Odveo nas je do međunarodnog priznanja i trasirao euroatlantski put Lijepe Naše.

Domoljublje, narodnjaštvo, demokršćanstvo…

Poručio je da HDZ i danas brodi upravo onim putem koji je za stranku postavio dr. Tuđman.

- I 32 godine poslije osnutka, HDZ svoju političku platformu i program temelji na načelima koje je zacrtao dr. Tuđman, a to su domoljublje, državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo, nacionalno zajedništvo i interes hrvatskog naroda u Domovini i diljem svijeta. Ove smo godine, nažalost, prvi put ovdje bez svog prijatelja i kolege prof. dr. sc. Mire Tuđmana. Iduće godine utemeljitelji HDZ-a organizirat će veliki skup u povodu 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana. 

A A A