Vijesti
17. 5. 2021.

HDZ - uvjerljivi pobjednik lokalnih izbora! Opet ćemo imati daleko najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika

(VIDEO) Andrej Plenković: U 4 županije slavili smo u 1. krugu, a u 2. krug ušli u njih 13, od čega u 8 s premoćnim vodstvom. U velikim gradovima napravili smo iskorak, dvojica kandidata ušla su nam u 2. krug - u Splitu Vice Mihanović i u Osijeku Ivan Radić. Nakon 30. svibnja slijede tri godine bez izbora, u kojima ćemo provoditi reforme, povlačiti rekordna EU sredstva za koja smo se izborili, osigurati gospodarski oporavak, kreirati radna mjesta i nastaviti s ravnomjernim regionalnim razvojem Hrvatske.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH čestitao je svima koji su sudjelovali na lokalnim izborima te posebno zahvalio sugrađanima koji su dali povjerenje kandidatima HDZ-a i koalicijskih partnera. Istaknuo je da je rezultat naše stranke jako dobar, pobjednički:

- U iduće četiri godine ponovo ćemo imati daleko najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika. Drago mi je što je četvero HDZ-ovih kandidata izravno, u 1. krugu, izabrano za župane. Čestitam Ivanu Anušiću u Osječko-baranjskoj županiji, Igoru Androviću u Virovitičko-podravskoj i Danijelu Marušiću u Brodsko-posavskoj te županici Antoniji Jozić u Požeško-slavonskoj.

U čak 8 županija naši ostali kandidati ulaze s premoćnim vodstvom, a u četiri smo u egalu, pri čemu izdvajam rezultat Anđelka Stričaka u Varaždinskoj županiji - nastavio je Andrej Plenković:

- Izbornu utrku nastavlja i Gari Cappelli. Ne sjećamo se kada je u Primorsko-goranskoj županiji bilo 2. kruga.

Iskorak u velikim gradovima

U velikim gradovima napravili smo iskorak - dodao je - jer su dvojica naših kandidata ušla su u 2. krug:

- U Splitu Vice Mihanović, kojem ćemo i dalje pružati snažnu podršku kako bi pobijedio, a u Osijeku je Ivan Radić u velikoj prednosti.

Čestitke Ostrogoviću, Filipoviću & Hermanu

Čestitam i našim kandidatima u Rijeci i Zagrebu Josipu Ostrogoviću i Davoru Filipoviću, u ta dva velika grada naša je stranka 2. politička opcija, što je izrazito dobro - naglasio je Andrej Plenković:

- Filipović je za HDZ nova kvaliteta, odlično se profilirao u kampanji, dobili smo političara pravog formata za velike utakmice. HDZ je 2. lista u glavnom gradu, na čemu čestitam predsjedniku Gradske organizacije Mislavu Hermanu, to je nova generacija HDZ-ovih političara u Zagrebu. Vjerujem da će oni radom na terenu u sljedećim godinama stjecati više iskustva i nuditi još bolja rješenja za Zagreb.

Ulazimo u razdoblje reformi & gospodarskog oporavka

Poručio je da se veseli političkoj utakmici za 2. krug u iduća dva tjedna, podcrtavši da je HDZ još jednom pokazao da je najsnažnija stranka u Hrvatskoj.

- A nakon 2. kruga 30. svibnja slijede tri godine bez izbora, u kojima ćemo provoditi reforme, povlačiti rekordna europska sredstva za koja smo se izborili, osigurati ubrzani gospodarski oporavak, kreirati radna mjesta i nastaviti s ravnomjernim regionalnim razvojem Hrvatske - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

IZBORI I POSTOJE ZATO DA GRAĐANI NEPOSREDNO ISKAŽU SVOJ STAV

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković glasovao je za lokalne izbore na svom biračkom mjestu na Trgu Francuske Republike (Gradska četvrt Črnomerec). Tom je prilikom pozvao sve sugrađane da u što većem broju iskoriste svoje biračko pravo:

- Izbori i postoje zato da građani neposredno iskažu svoje mišljenje, svoj stav. Danas biramo naše župane, gradonačelnike, općinske načelnike i vijećnike u predstavničkim tijelima. Demokratski legitimitet bitan je na svim razinama. U kampanji su svi imali vremena predstaviti što žele učiniti za napredak svojih sredina.

A A A