Vijesti
16. 6. 2021.

32. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-a: Vijenci i svijeće na grobu prvoga hrvatskog predsjednika - utemeljitelja naše stranke i suvremene Hrvatske

(VIDEO) Andrej Plenković sa zagrebačkog Mirogoja: S ponosom se prisjećamo dr. Franje Tuđmana koji je uz plebiscitarnu potporu hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja vodio Lijepu Našu do obrane i slobode. S čvrstim osloncem u našim temeljnim vrijednosti - domoljublju, državotvornosti, narodnjaštvu, demokršćanstvu i nacionalnom identitetu - okrenuti smo budućnosti i izazovima 21. stoljeća!

Predsjednik naše stranke i naše Vlade RH istaknuo je da je HDZ i danas, 32 godine poslije svog osnutka, najjača politička snaga u Hrvatskoj, stožerna stranka hrvatskog naroda:

- Riješili smo sve temeljne nacionalne ciljeve: obranili Domovinu, osigurali slobodu, demokraciju i zaštitu ljudskih i manjinskih prava te izgradili državne institucije. Zahvalni smo prvom predsjedniku dr. Tuđmanu te svim našim članicama i članovima za doprinos Hrvatskoj u protekle 32 godine.

Domoljublje, narodnjaštvo, demokršćanstvo

Dodao je da je HDZ okrenut prema budućnosti, istodobno njegujući svoja temeljna načela.

- Danas, u 4. desetljeću samostalnosti, naši su prioriteti gospodarstvo, demografska revitalizacija, socijalna uključenost te zelena i digitalna transformacija. To su teme budućnosti. Okrenuti smo njima, uz poštivanje naših temeljnih vrijednosti i načela - domoljublja, državotvornosti, narodnjaštva, demokršćanstva i hrvatskoga identiteta.

A A A