Vijesti
23. 6. 2021.

Sada je trenutak za cijepljenje - Zaštitimo zdravlje, gospodarstvo i turističku sezonu!

Epidemiološka situacija nastavlja se poboljšavati, no usporava se ritam cijepljenja prvom dozom. Još jednom, u ime cijele Vlade i na tragu pisma koje je jučer uputio ministar Beroš, molimo sve da se cijepe! - poručio je predsjednik Andrej Plenković otvarajući 64. sjednicu Vlade RH.

Veliki pad broja zaraženih

Na početku sjednice predsjednik Vlade i HDZ-a osvrnuo se na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj istaknuvši da se nastavljaju dobri trendovi iz proteklih tjedana.

- Epidemiološka situacija nastavlja se poboljšavati. U proteklih sedam dana imali smo samo 479 zaraženih, to je puno, puno manje nego što je bilo prije dva mjeseca, svega 3,4 posto na tjednoj bazi u odnosu na sredinu travnja.

Usporava ritam cijepljenja

Dok se broj cijepljenih drugom dozom značajno povećava iz dana u dan, što je ocijenio dobrim, upozorio je da se usporava ritam cijepljenja prvom dozom, koji se povećao samo za 1 postotni poen u odnosu na prošli tjedan.

- Još jednom, u ime cijele Vlade i na tragu pisma koje je jučer uputio ministar Beroš, molimo sve da se cijepe. Sad je trenutak za cijepljenje, sada treba steći imunitet uoči jeseni.

Građani koji odgađaju cijepljenje do jeseni griješe. Ako se ne cijepe, neće se zaštititi na vrijeme!

Apel građanima

Pozvao je sve građane da iskoriste činjenicu da je na raspolaganju toliko doza cjepiva da se baš svi koji to žele mogu cijepiti praktički odmah.

- Apeliram još jednom, u ime svih nas, zaštitimo se i radi zdravlja i radi ekonomije i financija i turizma i uopće radi funkcioniranja što normalnijega života.

Sastanak s veleposlanicima država EU

Uoči sjednice Vlade premijer Plenković susreo se s veleposlanicima država Europske unije s kojima je obavio konzultacije o ključnim temama za vrijeme portugalskog predsjedanja.

Sutra i prekosutra predsjednik Vlade boravit će u Bruxellesu na sastanku Europskoga vijeća čije će ključne teme biti pandemija Covida-19, gospodarski oporavak i globalna situacija.

Čestitke Vatrenima

U ime cijele Vlade, premijer Plenković čestitao je Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na sjajnoj utakmici jučer i kvalifikacijama za osminu finala Europskoga prvenstva zaželjevši im puno uspjeha u Kopenhagenu.

A A A